Είδε το κενό στην αγορά και στο leasing μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, κατέστρωσε την στρατηγική της και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει. Ακολουθώντας ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό που εφαρμόζει η αγορά leasing με τα καινούργια αυτοκίνητα, η startup Spotawheel ενοικιάζει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, σε άριστη κατάσταση και αφού πρώτα έχουν διεξαχθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Progressive Robotics: «Γεννά» εξυπνότερα και γρηγορότερα βιομηχανικά ρομπότ – συμμάχους του επιχειρείν

Δίνει μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των οχημάτων της, φροντίζοντας να είναι σαν καινούργια. Και γι’ αυτό ελέγχει περισσότερα από 300.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ετησίως και από τα αυστηρά στάνταρ περνά 1 στα 10 αυτοκίνητα.

Η εταιρεία δίνει στον υποψήφιο αγοραστή, μέσα από την καινοτόμο πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει, τη δυνατότητα να επιλέξει για αγορά ή leasing το αυτοκίνητο που θέλει και να του το παραδώσει σε όποιο σημείο της χώρας επιλέξει. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών από την αγορά του αυτοκινήτου αλλά και εγγύηση 5 ετών – τη μεγαλύτερη εγγύηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

«Αναλλοίωτο όραμα, ηγετική θέση στην αγορά»

«Το όραμα της Spotawheel είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας μεταχειρισμένα οχήματα με τον πιο εύκολο και διαφανή τρόπο για όλους. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εμπιστευτεί την Spotawheel μέχρι σήμερα, επιλέγοντας να αγοράσουν, να χρηματοδοτήσουν αλλά και να μισθώσουν το επόμενό τους μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέσω της υπηρεσίας Spotawheel GO. Ως ομάδα είδαμε νωρίς το τεράστιο κενό στην αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, τόσο σε θέμα εμπιστοσύνης και διαφάνειας όσο και στο θέμα των χρηματοδοτικών λύσεων που προσφέρονται. 7 χρόνια τώρα το όραμά μας παραμένει αναλλοίωτο, έχοντας πια ηγετική θέση στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», σημειώνει στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ο συνιδρυτής και CEO της Spotawheel, Χάρης Αρβανίτης.

Τι τον παρακίνησε να ιδρύσει την εταιρεία; «Η καινοτομία συνήθως προκύπτει ως απάντηση σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Κάπως έτσι προέκυψε και το δικό μας ταξίδι, από προσωπική συναναστροφή με τον προβληματικό χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Οι αξίες με τις οποίες πορεύεται η Spotawheel είναι η διαφάνεια και η καινοτομία στον τρόπο που προσεγγίζουμε τις όποιες προκλήσεις, πάντα με γνώμονα την απρόσκοπτη εμπειρία των πελατών μας. Οι αξίες αυτές μας κρατούν χρόνια τώρα στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών, και με αυτές σκοπεύουμε να πορευτούμε στο μέλλον», υποστηρίζει.

Πατάει γκάζι για Ευρώπη

Ποια τα μελλοντικά σχέδια; «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε 3 χώρες, Ελλάδα, Πολωνία και Ρουμανία, ενώ προσφέρουμε υπηρεσίες αγοράς, πώλησης, χρηματοδότησης καθώς και λειτουργικής μίσθωσης (operating leasing) χιλιάδων πιστοποιημένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε μηνιαία βάση. Στα σχέδιά μας είναι τόσο η επέκταση σε νέες Ευρωπαϊκές αγορές, όσο και η δημιουργία περισσότερων και πιο ευέλικτων χρηματοδοτικών προϊόντων ώστε προσφέρουμε λύσεις στις ανάγκες ακόμα περισσότερων καταναλωτών», αναφέρει.

«Ακμάζων οικοσύστημα, να το στηρίξουμε περαιτέρω»

«Το startup οικοσύστημα στην Ελλάδα είναι αρκετά υγιές και ακμάζων, με φανταστικούς ιδρυτές και διορατικούς επενδυτές που το στηρίζουν εμπράκτως. Έχουν γίνει μεγάλα άλματα τα τελευταία χρόνια, το επόμενο βήμα είναι να μπορέσουμε σαν χώρα να στηρίξουμε περαιτέρω τις εταιρίες που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης και επέκτασης, ώστε να δημιουργηθούν πραγματικά μεγάλες καινοτόμες εταιρίες που θα έχουν παγκόσμιο αποτύπωμα», τονίζει σχετικά με τις προοπτικές του τεχνολογικού οικοσυστήματος στην χώρα μας.

Ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά με «πυξίδες» επιμονή και προσαρμοστικότητα

Αξίζει το ρίσκο της δημιουργίας μίας startup; «Η διαφορά μιας startup από την κλασική επιχειρηματικότητα έγκειται στο γεγονός πως συνήθως δεν υπάρχει κάποια δοκιμασμένη λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, μοιάζει με ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Στο ταξίδι αυτό σημασία έχει η επιμονή και η προσαρμοστικότητα, είναι ένας μαραθώνιος με πολλές ήττες αλλά και νίκες, που σιγά σιγά μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στον τελικό στόχο», καταλήγει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups