Το εγκώμιο της Ελλάδας έπλεξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας και Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι η ίδια χώρα που ήταν πριν από δέκα ή ακόμα και πέντε χρόνια πριν».

Μιλώντας κατά την πρώτη ημέρα του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς, 10-13 Απριλίου, και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, χαρακτήρισε τη χώρα μας «μεταξύ των πρωταγωνιστών της μεγάλης μετάβασης – προς την πράσινη οικονομία» και τόνισε ότι η μόνη λύση για την παγκόσμια οικονομία είναι να συνεχίσουμε με την πράσινη μετάβαση.

Η επενδυτική βαθμίδα

Ο Επίτροπος Οικονομικών υπενθύμισε ότι η χώρα μας επανήλθε στην επενδυτική βαθμίδα, προσθέτοντας: «είμαι περήφανος που έπαιξα ένα ρόλο στην επιτυχία της Ελλάδας βάζοντας τέλος στην εποχή των μνημονίων το 2022».

Όσον αφορά την πρόβλεψη για μελλοντικές κρίσεις, ο Επίτροπος Οικονομικών είπε ότι οι Ευρωπαίοι έμαθαν το μάθημα των προηγούμενων κρίσεων και «φτιάξαμε μία σειρά προγραμμάτων στήριξης», προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πάρει αναλογικά τα περισσότερα χρήματα από το Ταμείο Στήριξης.

Χαρακτήρισε, δε, τη δημιουργία νέων πακέτων στήριξης ως «μέρος των λύσεων για το μέλλον».

Η συνάντηση με Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Πάολο Τζεντιλόνι είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι υποδέχτηκε στο γραφείο του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής συζητήθηκε το νέο πλαίσιο δημοσιονομικών κανόνων, η πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς επίσης και θέματα φορολογικής πολιτικής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή, από πλευράς του υπουργείου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση και των Υφυπουργών Χάρη Θεοχάρη και Αθανάσιου Πετραλιά και από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή της DG TAXUD, Γεράσιμου Θωμά και της Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green