Mε πτώση έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια στον Κόλπο, καθώς οι γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις στην περιοχή συνεχίζουν να προκαλούν προβληματισμό, ενώ οι αβεβαιότητες γύρω από την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ανησυχίες.

Υπενθυμίζεται ότι εκρήξεις καταγράφηκαν πάνω από μια ιρανική πόλη την Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές που ανέφεραν ότι επρόκειτο για ισραηλινή επίθεση. Ωστόσο, η Τεχεράνη υποβάθμισε το περιστατικό και έδειξε ότι δεν είχε σχέδια για αντίποινα – μια απάντηση που φαινόταν προσανατολισμένη στην αποτροπή του πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με… 4×4 η απότομη αναρρίχησή του, έσβησε τη «ζημιά» της Μέσης Ανατολής

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την επίθεσή τους στο Ισραήλ, λέγοντας ότι η χώρα έχει επιδείξει τη δύναμή της ανεξάρτητα από το πόσοι στόχοι χτυπήθηκαν, όπως μετέδωσε την Κυριακή το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν.

Ο δείκτης αναφοράς της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκε κατά 0,1%, με τις πιο σημαντικές πτώσεις να καταγράφουν η Al Rajhi Bank κατά 0,6% και η SABIC Agri-Nutrient κατά 3,5%.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο, Austan Goolsbee, δήλωσε την Παρασκευή ότι η πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού έχει «σταματήσει» φέτος, και έγινε ο τελευταίος κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ που εμμέσως σημειώνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μειώσεις των επιτοκίων.

Ο κύριος δείκτης μετοχών του Ντουμπάι σημείωσε πτώση 0,2%, με την κορυφαία τράπεζα Emirates NBD να καταγράφει απώλειες 1,8%.

Στο Άμπου Ντάμπι, ο δείκτης μειώθηκε κατά 0,6%. Το χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι παρέμεινε υπό πίεση, σημειώνοντας νέο χαμηλό για φέτος, δήλωσε ο Joseph Dahrieh, διευθύνων σύμβουλος της Tickmill.

Αστάθεια και αβεβαιότητα στις αγορές πετρελαίου

«Η αγορά θα μπορούσε να παραμείνει εκτεθειμένη στην αστάθεια και την αβεβαιότητα στις αγορές πετρελαίου, όπου οι τιμές θα μπορούσαν να συνεχίσουν να διολισθαίνουν».

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent υποχώρησε, αν και παρέμεινε πάνω από τα 86 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι έμποροι έστρεψαν την εστίασή τους στον πληθωρισμό, καθώς οι εντάσεις στη

Μέση Ανατολή έχουν μέχρι στιγμής αφήσει αμετάβλητες τις πραγματικές προμήθειες πετρελαίου.

Ο δείκτης αναφοράς του Κατάρ μειώθηκε κατά 1,3%, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ, η οποία σημείωσε πτώση 2,1%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου υποχώρησε 1,7%, με την Talaat Mostafa Holding να καταγράφει πτώση 2,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές