H αγορά real estate γνωρίζει περίοδο νηνεμίας στην ΝΑ Ασία δίνοντας σε όσους έχουν την ευχέρεια την ευκαιρία να δράξουν ευκαιρίες. Έτσι η κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου νικελίου αγόρασε μια έπαυλη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στη Σιγκαπούρη.

Η Ζιάνγκ Γιανγκγιάνγκ, κόρη του Ζιάνγκ Γκουανγκντά, στην οποία ανήκει η Tsingshan Holding Group Co., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής νικελίου και ανοξείδωτου χάλυβα στον κόσμο, συμφώνησε να αγοράσει το σπίτι των 2.612 τετραγωνικών μέτρων στην συνοικία Bin Tong Park της πόλης-κράτους, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Bloomberg.

Σιγκαπούρη: Η πιο ευτυχισμένη χώρα της Ασίας – Αγνωστη λέξη η… διαφθορά

Πλήρωσε $62 εκατομμύρια για το ακίνητο, είπε ανώνυμα στο Bloomberg άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στα μέσα Απριλίου.

Ύφεση στην αγορά πολυτελών ακινήτων της Σιγκαπούρης

Η αγορά προσθέτει σε μια χούφτα συμφωνίες που αμβλύνουν την ύφεση στην αγορά πολυτελών ακινήτων της Σιγκαπούρης. Πολυπόθητα από τους πλούσιους, τα λεγόμενα καλής κατηγορίας μπανγκαλόου της Σιγκαπούρης έχουν πληγεί από υψηλά επιτόκια και μια μεγάλη έρευνα για ξέπλυμα χρήματος.

Τους τελευταίους μήνες, ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την επιβράδυνση της αγοράς. Η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή της Sea Ltd. Φόρεστ ΛΙ απέκτησε μια έπαυλη για 31 εκατομμύρια δολάρια. Η Μα Λικιάν κατέθεσε μια επιλογή τον Απρίλιο να αγοράσει ένα λεγόμενο μπανγκαλόου καλής κατηγορίας στο Gallop Road για 42,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Bloomberg. Το σπίτι βρίσκεται σε οικόπεδο 1.552 τ.μ.. Ο Λι έχει ένα αγροτεμάχιο 1.403 τ.μ. δίπλα στην έπαυλη, κοντά στο Βοτανικό Κήπο της Σιγκαπούρης

Ένας γόνος της πλουσιότερης τραπεζικής δυναστείας της Σιγκαπούρης επίσης άδραξε την ευκαιρία. Οι Business Times, που ανέφεραν νωρίτερα την τελευταία συναλλαγή, ανέφεραν ότι το ακίνητο πωλήθηκε από τον Νιτίν Σιμπάλ, πρώην διαχειριστή hedge fund που ασχολείται με επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών. Αγόρασε τη γη στην οποία βρίσκεται η έπαυλη για $27.65 εκατομμύρια το 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή