Η Citigroup, η HSBC Holdings και η Barclays απαιτούν από έναν αυξημένο αριθμό υπαλλήλων να προσέρχονται στα γραφεία πέντε ημέρες την εβδομάδα, καθώς οι ρυθμιστικές αλλαγές καθιστούν πιο δύσκολο για τη Wall Street να επιτρέπει την εργασία από το σπίτι, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Citigroup απαιτεί από περίπου 600 υπαλλήλους στις ΗΠΑ που προηγουμένως είχαν δικαίωμα να εργάζονται εξ αποστάσεως να εργάζονται καθημερινά από γραφεία. Σε κάθε περίπτωση, η πλειονότητα του προσωπικού μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται υβριδικά, δουλεύοντας έως και δύο ημέρες την εβδομάδα εκτός γραφείου.

H ύπουλη απειλή για την οικονομία που κανείς δεν προσέχει – Ο συναγερμός της FED

Στην HSBC, οι μεταβαλλόμενοι κανονισμοί επηρεάζουν περίπου 530 υπαλλήλους στη Νέα Υόρκη, περίπου το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της στην πόλη και η τράπεζα βρίσκεται σε συνομιλίες μαζί τους ώστε να εξεταστούν όλες οι επιλογές, δήλωσε σε συνέντευξή της η Mabel Rius, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού για τις ΗΠΑ. Η εταιρεία προσπαθεί να αφήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να διατηρήσουν τη δυνατότητα να συνδεθούν από το σπίτι τους, αν το επιθυμούν, δήλωσε. Ο περιφερειακός επικεφαλής της HSBC δήλωσε ότι μπορεί να αποφευχθεί η καθολική πενθήμερη εργασία από δια ζώσης για όλο το προσωπικό.

Με τη σειρά της η Barclays θα απαιτήσει από χιλιάδες μέλη του προσωπικού επενδυτικής τραπεζικής παγκοσμίως να περνούν πέντε ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο ή να ταξιδεύουν για να δουν πελάτες, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου. Η απόφαση συμπίπτει με τις “νέες ρυθμιστικές πολιτικές”, ανέφερε.

Αλλάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο

Οι τρεις αυτές τράπεζες είναι γνωστές ως μερικές από τις πιο ευέλικτες της Wall Street, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως μετά την πανδημία. Οι αλλαγές έρχονται καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας (FINRA), ο βασικός εποπτικός φορέας της χρηματιστηριακής βιομηχανίας των ΗΠΑ, πρόκειται να επαναφέρει τους προ-πανδημικούς κανόνες για την παρακολούθηση των χώρων εργασίας τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό μπορεί να σημάνει το τέλος της εξ αποστάσεως εργασίας για πολλούς τραπεζικούς traders και ορισμένους dealmakers, καθώς οι επικεφαλής καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το να επιτρέπεται η πρακτική αυτή βάσει του πλαισίου της FINRA δεν αξίζει τον κόπο ή το κόστος.

Ο αριθμός του προσωπικού που επηρεάζεται από τη μετατόπιση της Finra είναι σχετικά μικρός σε σύγκριση με το συνολικό προσωπικό των τραπεζών, αλλά περιλαμβάνει ένα τεράστιο ποσοστό του προσωπικού που παράγει έσοδα, γεγονός που καθιστά σημαντικό για τις τράπεζες να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τη μετάβαση για να διατηρήσουν τα υπάρχοντα ταλέντα.

Η Citigroup έχει περίπου 240.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, ενώ η HSBC έχει περίπου 220.000 και η Barclays περίπου 93.000, με ένα μεγάλο ποσοστό του συνολικού προσωπικού των τραπεζών βρίσκεται σε τμήματα που απευθύνονται στον καταναλωτή.

Η ένταση προέρχεται από τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ότι οι τράπεζες πρέπει να παρακολουθούν το προσωπικό και να διευκολύνουν τις περιοδικές επιθεωρήσεις στο χώρο εργασίας. Όταν ξέσπασε ο κορονοϊός, οι ρυθμιστικές αρχές αρχικά χαλάρωσαν ορισμένους από τους κανόνες τους για να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να εργάζονται στο σπίτι. Ορισμένες από αυτές τις διευκολύνσεις τώρα λήγουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή