Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ένωσης κεφαλαιαγορών θα αποτελέσει προτεραιότητα κατά τις συναντήσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

«Έχω σφυρηλατήσει μια συμμαχία εδώ με τον Γάλλο πρόεδρο στην προσπάθεια να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε ο Σολτς στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια μιας σημερινής συνάντησης στο δημαρχείο. «Χρειαζόμαστε επιτέλους μια λειτουργική ένωση κεφαλαιαγορών».

Το ταξίδι Μακρόν στη Γερμανία: Συμβολισμοί και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

Η προσδοκώμενη ενιαία κεφαλαιαγορά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε ο Σολτς. Στο παρελθόν, οι δύο ηγέτες απέτυχαν να βρουν κοινό έδαφος όσον αφορά την προσπάθεια του Μακρόν για την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών.

«Ο καπιταλισμός αμερικανικού τύπου είναι πολύ πιο ζωντανός και ικανός να χρηματοδοτεί νέες εταιρείες ακόμη και αν αυτές σημειώνουν ζημίες», πρόσθεσε. Στην ΕΕ, αντίθετα, η χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων είναι δύσκολη «επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε 27 περιφραγμένες κεφαλαιαγορές».

Η επίσκεψη Μακρόν

Ο Μακρόν πραγματοποιεί τριήμερη κρατική επίσκεψη στη Γερμανία από σήμερα.

Μετά την άφιξή του στο Βερολίνο, ο Γάλλος ηγέτης θα παραστεί στους εορτασμούς για την 75η επέτειο του γερμανικού συντάγματος μαζί με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Τη Δευτέρα ο Μακρόν μεταβαίνει στη Δρέσδη και το Μύνστερ.

Η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη στο Schloss Meseberg, βόρεια του Βερολίνου, όπου ο Σολτς και ο Μακρόν θα συναντηθούν και αργότερα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Εκτός από την πιθανή ένωση κεφαλαιαγορών αναμένεται να συζητήσουν και την ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή