Χωρίς ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά της αποτελέσματα, εκτιμά η ElvalHalcor, ότι θα είναι η απόφαση του τουρκικού υπουργείου Εμπορίου να παρατείνει την εφαρμογή δασμού εισαγωγής ύψους 5% , στα προϊόντα σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, για πέντε επιπλέον χρόνια.

Σημειώνεται ότι η απόφαση με αρ. 2024/12 του υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας εκδόθηκε στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας επανεξέτασης του δασμού εισαγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη από εγχώριο παραγωγό της γειτονικής χώρας.

ElvalHalcor: 16ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2023

Η σχετική ανακοίνωση της ElvalHalcor έχει ως εξής : 

Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και το άρθρο 2 παρ. 2 περίπτωση (θ) της υπ’ αριθμ. 3/347/12.07.2005 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 4ης Νοεμβρίου 2022 (link https://www.elvalhalcor.com/userfiles/pdfs/20221104ANNOUNCEMENT_GR.pdf) ανακοίνωσής της, ότι, δυνάμει της με αρ. 2024/12 απόφασης του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας που εκδόθηκε στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας επανεξέτασης του δασμού εισαγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη από εγχώριο παραγωγό της Τουρκίας, διαδικασία στην οποία η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ συμμετείχε ως ελληνική βιομηχανία παραγωγής προϊόντων σωλήνων χαλκού, καθορίσθηκε ότι ο δασμός εισαγωγής που έχει επιβληθεί, το έτος 2017, στα προϊόντα σωλήνων χαλκού από την Ελλάδα, που για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ καθορίσθηκε σε ποσοστό 5%, στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας, θα παραμείνει εν μέρει σε ισχύ για επιπλέον πέντε έτη.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ εύλογα αναμένει μη ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματά της από την ανωτέρω απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές