array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
    [1]=>
    string(17) "News and Politics"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(7) "Economy"
    [1]=>
    string(8) "Politics"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(28) "Law Gov & Politics: Politics"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(15) "Current Events1"
}

Γερμανία: «Πράσινο φως» για τη μείωση φόρου στα καύσιμα

Η μείωση του φόρου στη βενζίνη και το ντίζελ κατά 0,17 ευρώ ανά λίτρο, θα διαρκέσει στη Γερμανία από τον Οκτώβριο έως το τέλος Δεκεμβρίου

Γερμανία: «Πράσινο φως» για τη μείωση φόρου στα καύσιμα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Εγρίθηκε την Παρασκευή στη Γερμανία η μείωση του φόρου στη βενζίνη, μέτρο που θα κοστίσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στα κρατίδια 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ .

Η κάτω βουλή του κοινοβουλίου ενέκρινε τον νόμο και η άνω βουλή δεν προέβαλε αντιρρήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ο νόμος μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή.

Η κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους στη βενζίνη και το ντίζελ κατά 0,17 ευρώ ανά λίτρο, από τον Οκτώβριο έως το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις τιμές των καυσίμων που έχουν εκτοξευθεί λόγω του πολέμου στο Ιράν.

Καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Καγκελάριου Φρίντριχ Μέρτς αναγκάστηκε να επαναφέρει μέτρα ελάφρυνσης για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις —μετά από προσωρινές κινήσεις νωρίτερα φέτος— στην προσπάθειά του να περιορίσει τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης και την άνοδο της ακροδεξιάς.

Οι διαφωνίες στον κυβερνητικό συνασπισμό

Η Γερμανία είχε ήδη εφαρμόσει μείωση του φόρου καυσίμων για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, με κόστος 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, η οποία είχε μετριάσει προσωρινά τον πληθωρισμό.

Eκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια τακτικής κυβερνητικής συνέντευξης Τύπου ότι ο στόχος είναι να ανακτηθούν τα χρήματα αυτά μέσω ενός φόρου επί των υπερβολικών κερδών που βγάζουν οι εταιρείες ενέργειας.

Εν τω μεταξύ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν πρόσφατα το ενδεχόμενο επιβολής ενός φόρου εκτάκτων κερδών σε επίπεδο ΕΕ στις εταιρείες ενέργειας που επωφελούνται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ, ενώ αναμένονται περαιτέρω συζητήσεις τον Οκτώβριο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλίνγκμπεϊλ, από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών που αποτελεί τον μικρότερο εταίρο της κυβερνητικής συμμαχίας, έχει ζητήσει επανειλημμένα την επιβολή ενός φόρου έκτακτων κερδών, ενώ η υπουργός Οικονομίας Κατερίνα Ράιχε και ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς από το συντηρητικό CDU,  απέρριψαν την ιδέα.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies