Ήπια ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με τον ρυθμό των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων, ενώ θετικά λειτουργεί και η άνοδος των αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,32% στις 34.207 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,43% στις 4.020 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,69% στις 11.251 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Nordstrom υποχωρούν περισσότερο από 8%, αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της. Ωστόσο, η Nordstrom ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τις πωλήσεις στα τελευταία της αποτελέσματα, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Την ίδια ώρα, τα τελευταία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου στις 240.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Νοεμβρίου, όπου οι οικονομολόγοι ανέμεναν 225.000, σηματοδοτώντας ότι η αγορά εργασίας μπορεί να αποδυναμώνεται. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Οκτώβριο ήταν ισχυρότερες των προσδοκιών, καθώς διαμορφώθηκαν στο 1%, περισσότερο από το 0,5% που αναμενόταν.

Εν αναμονή των πρακτικών της Fed

Οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Fed, για να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για την προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τη νομισματική πολιτική ενόψει της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου. Νωρίτερα τον Νοέμβριο, η κεντρική τράπεζα ενέκρινε την τέταρτη διαδοχική αύξηση κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες που έφερε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον Δεκέμβριο και μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων αυξήθηκαν κατά 2,2% την περασμένη εβδομάδα σε εβδομαδιαία βάση, καθώς τα επιτόκια μειώθηκαν ελαφρώς, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζών Ενυπόθηκων Δανείων. Οι αιτήσεις αναχρηματοδότησης αυξήθηκαν επίσης κατά 2% για την εβδομάδα. Ωστόσο, εξακολουθούν να βρίσκονται στο 86% των επιπέδων που είχαν ανέλθει πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street