Πτωτικά κινείται το δολάριο την Τετάρτη, καθώς ο πληθωρισμός στην Ευρώπη «πέφτει»και η Κίνα καταργεί και τους τελευταίους περιορισμούς covid.

Ρούβλι: Συνεχίζει να υποχωρεί έναντι του δολαρίου

Γαλλία, Γερμανία και Κίνα πιέζουν το δολάριο

Το δολάριο δεχόταν ήδη πιέσεις από τους επενδυτές που έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι για την προοπτική ότι η χαλάρωση των σκληρών περιορισμών COVID της Κίνας θα δώσει πνοή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη Γαλλία μειώθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, ενώ την προηγούμενη ημέρα τα γερμανικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε σημαντικά περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν. Η ισπανική έκθεση για τον πληθωρισμό την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε παρόμοια εικόνα

Οι αγορές «βλέπουν» χαλάρωση από την ΕΚΤ

«Είμαστε μόλις στο ξεκίνημα του έτους, οπότε δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε πολλά, αλλά τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη είναι πιο ενθαρρυντικά από ό,τι αναμενόταν», δήλωσε ο αναλυτής αγοράς της TraderX, Michael Brown.

Η ΕΚΤ τον Δεκέμβριο σύσφιγξε περαιτέρω την νομισματική πολιτική της, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 150 μονάδες βάσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία της Τετάρτης έθεσαν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με αυτό.

Πώς κινήθηκαν ισχυρά νομίσματι έναντι του δολαρίου

Το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,5% έναντι του δολαρίου στα 1,0603 δολάρια και άνοδο 0,3% έναντι του γεν στα 138,55 δολάρια.

Την Τετάρτη ξεχώρισε το αυστραλιανό δολάριο, το οποίο εκτινάχθηκε έως και 2,3% υψηλότερα έναντι του αντίστοιχου αμερικανικού, χάρη σε έναν συνδυασμό αισιοδοξίας για την Κίνα και μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι το Πεκίνο συζητά την πιθανή άρση της απαγόρευσης των εισαγωγών άνθρακα από την Αυστραλία.

Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας κινείται επίσης ανοδικά κατά 1,1% στα 0,6315 δολάρια.

Το γουάν αυξήθηκε κατά 0,47% έναντι του δολαρίου στα 6,891, κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από τέσσερις μήνες.

Το γεν κέρδιζε 0,3% στα 130,66 έναντι του δολαρίου, ενώ η στερλίνα αυξήθηκε κατά 0,7% στα 1,2056 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές