Με νέο άλμα έδωσε το σύνθημα της συνέχισης του ράλι του Ιανουαρίου ο Nasdaq, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει τη Wall Street να ξεπεράσει την αρχική νευρικότητα και να κλείσει υψηλότερα, ενώ ήταν και ο μόνος που έκλεισε την εβδομάδα θετικά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1% στις 33.374 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,89% στις 3.972 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,66% στις 11.140 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη την Παρασκευή, πτωτικά η εβδομάδα

Για την εβδομάδα, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με μικτά πρόσημα. Ο Dow υποχώρησε κατά 2,7%, ο S&P 500 έχασε 0,7%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,55% συνεχίζοντας για τρίτη εβδομάδα το ανοδικό του σερί.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Netflix κέρδισε 7% μετά την ανακοίνωση περισσότερων συνδρομητών από ό,τι αναμενόταν, παρόλο που τα τριμηνιαία κέρδη της έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Alphabet σημείωσε άνοδο 5% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 12.000 υπαλλήλους.

«Έχουμε μια πιο συναισθηματική αντίδραση από την αναμενόμενη», δήλωσε ο ιδρυτής της KKM Financial, Jeff Kilburg. “Πολλοί άνθρωποι έγιναν τόσο απαισιόδοξοι, που η έναρξη του έτους εξέπληξε ευχάριστα. Τώρα, όπως αναμενόταν, οι αγορές δεν κινούνται σε ευθεία γραμμή”, πρόσθεσε.

«Η αγορά έχει συσσωρεύσει και δεν είναι σίγουρη για το πώς να αντιδράσει μεταξύ της ανάλυσης της αγοράς που βλέπει συνέχιση της σύσφιξης της Fed έναντι εκείνων που βλέπουν στάση στην πολιτική αύξησης των επιτοκίων», σχολίασε ο Tim Seymour, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Seymour Asset Management.

«Ανεκτή μια ήπια ύφεση»

Πάντως, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Christopher Waller δήλωσε σήμερα ότι θα ανεχόταν μια ήπια ύφεση, αν αυτό σήμαινε μείωση του πληθωρισμού. «Αν μπορέσουμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό και το χειρότερο που θα συμβεί είναι να έχουμε μια ήπια, σύντομη ύφεση, αυτό δεν είναι πολύ κακό», δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα, τo υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε σε ισχύ έκτακτα μέτρα για την αποφυγή μιας αθέτησης πληρωμών, καθώς το χρέος έφτασε στο ανώτατο νόμιμο όριο. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, το υπουργείο θα αντλήσει κεφάλαια από δύο κρατικά ταμεία για συνταξιούχους, σε μια κίνηση που θα επιτρέψει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κάνει πληρωμές χωρίς να αυξήσει το συνολικό επίπεδο του χρέους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street