Και μπορεί το παραμύθι του 1999 να μην επαναληφθεί ποτέ, αλλά κι αυτό που βλέπουμε στο ταμπλό είναι χρυσάφι

Για άλλη μια (θετική) συνεδρίαση, το ΧΑ είδε αφενός νέα υψηλα 8ετίας, αφετέρου απορρόφησε άριστα οποιοδήποτε ιχνος ρευστοποιήσεων που μπορούσε να φέρει πλήγμα στις τάξεις των αγορασμένων.

Κι όλα αυτά, με τις ευρωαγορές να κλείνουν αρνητικές, και μάλιστα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα, η Wall Street άνοιξε αδύναμη με ελεγχόμενες απώλειες.

Έχει χιλιοειπωθεί ότι η υπεραπόδοσή μας, ακόμα και σε τέτοια υψηλά επίπεδα (ήδη ο ΓΔ μετράει +22% στο εξάμηνο) και έναντι όλων των χρηματιστηριακών δεικτών παγκοσμίως, είναι η μία όψη του νομίσματος. Και τούτο, διότι πολύ απλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει η ανοδική αυτή κίνηση είναι σπάνια: αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας κατά περίπου 80% σε σχέση με πολλούς προηγούμενους μήνες, εξαιρετική διάχυση αυτής σε πάμπολλες εισηγμένες τόσο από τη μεγάλη όσο και από τη μεσαία, συνεπής απορρόφηση των κραδασμών από αρνητική ειδησεογραφία, κ.α.

Προσέτι, η εικόνα στο ταμπλό είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, καθώς όποιος παρακολουθεί θα παρατηρήσει μια άνεση στα στησίματα και μια όρεξη για αγορές ακόμα και σε υψηλότερα επίπεδα, συνδυάζοντας και το ότι και σήμερα είδαμε 10τίτλους σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων, μεταξύ αυτών οι ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ και ΜΠΕΛΑ.

Ειδική μνεία για τη Δημόσια Πρόταση αφορούσα στην ταλαιπωρημένη ΜΙΓ, με τη μετοχή να κλειδώνει και πάλι με 34 εκατ. ανεκτέλεστα και σδημαντικό discount έναντι του ΣΜΕ της (λήξης Μαρτίου).

Επίσης, η ΜΠΕΛΑ τίμησε το αγοραστικό της σήμα και συνέχισε άκοπα, μια επιλογή που χρηματοοικονομικά τουλάχιστον δικαιολογεί ανώτερες αποτιμήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τρέχοντα επίπεδα έως και τις 1060 του ΓΔ (και ανάλογα τον εξεταζόμενο τίτλο) αποτελούν το άνω όριο μιας μακροσκελούς ανοδικής κίνησης, και φαντάζει λογικό να απαιτηθεί μια εξαέρωση, ίσως συνοδευόμενη με μια αφορμή έξωθεν, και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορέσει με τη μία να τρομάξει τη συμπαγή ανοδική τάση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.