Λιγότερες από τις μισές ημέρες της εβδομάδας εμφανίζονται πλέον στο γραφείο οι εργαζόμενοι στο Λονδίνο, με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ τους στη διαμάχη με τους εργοδότες όσον αφορά την εργασία από το σπίτι.

Τηλεργασία: Βελτιώνει τον ύπνο, την υγεία και εν τέλει την παραγωγικότητα του εργαζομένου

Σύμφωνα με το Bloomberg, τον Απρίλιο οι εργαζόμενοι στο Λονδίνο πέρασαν κατά μέσο όρο μόλις 2,3 ημέρες στο γραφείο, από 3,9 ημέρες λίγο πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι εκμεταλλεύονται την εξαιρετικά στενή αγορά εργασίας για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία, παρά το γεγονός ότι εργοδότες και κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις της εργασίας στο σπίτι. Οι έρευνες δείχνουν ότι πολλοί εργοδότες θα προτιμούσαν να βλέπουν τους ανθρώπους πίσω στο γραφείο, καθώς ανησυχούν για την παραγωγικότητα όσων εργάζονται από το σπίτι.

Στροφή στην τηλεργασία

Τα στοιχεία για τις μεταφορές δείχνουν ότι η τάση επιστροφής στο γραφείο μετά την πανδημία του κορωνοϊού «πάγωσε» το 2023, με τις εξόδους από τους σταθμούς του μετρό στους κεντρικούς σταθμούς του Λονδίνου να διατηρούνται στο 70% του επιπέδου που επικρατούσε τον Φεβρουάριο του 2020. Οι εργαζόμενοι άνω των 30 ετών ήταν πιο πιθανό να εργάζονται εξ αποστάσεως με 2,5 ημέρες την εβδομάδα σε σύγκριση με 2,1 ημέρες για τους κάτω των 30 ετών.

Η στροφή στην τηλεργασία γεννά ανησυχίες για το πιθανό μακροπρόθεσμο κόστος στη δημιουργικότητα και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με αναλυτές να επισημαίνουν ότι αν δεν έχει αλλάξει κάτι θεμελιώδες στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παράγουν και μοιράζονται ιδέες, το μέλλον θα πρέπει να είναι «το πολύ μια μετριοπαθής εκδοχή του παρελθόντος».

Ως κίνητρο για την επιστροφή στο γραφείο, οι αξιωματούχοι καλούνται να ορίσουν έναν ελάχιστο αριθμό ημερών εργασίας υποχρεωτικά με φυσική παρουσία, καθώς και να μειωθούν τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή