Η Hopin, μια start- up διοργάνωσης εκδηλώσεων εξ αποστάσεως στο Λονδίνο, είχε επτά υπαλλήλους και η αξία της εκτιμήθηκε στα 38 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές του έτους. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δεν σχεδίαζε να επεκταθεί.

Αλλά, καθώς η πανδημία εξαπλώθηκε και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποίησαν εικονικές εκδηλώσεις, η επιχείρηση του Hopin απογειώθηκε. Οι προσφορές από τους επενδυτές ήταν ξαφνικά ιλλιγιώδεις.

Τον Ιούνιο, η Hopin συγκέντρωσε επιπλέον 40 εκατομμύρια δολάρια από funds. Τον περασμένο μήνα, χωρίς καν να προχωρήσει σε επίσημη παρουσίαση, η εταιρεία συγκέντρωσε ακόμη 125 εκατομμύρια δολάρια, και η αξία της έφτασε τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια- 77 φορές περισσότερο από πέρυσι.

Τώρα, καθώς η νέα πραγματικότητα της εξ αποστάσεως εργασίας, του σχολείου, των αγορών και της κοινωνικοποίησης υιοθετεί νέα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, το κλίμα έχει αλλάξει ακόμη περισσότερο στην αγορά.

Τα νέα για τους εμβολιασμούς που θα ξεκινήσουν δημιουργούν νέες συνθήκες στις χρηματαγορές και σε εταιρείες που είδαν καθίζηση των εσόδων και των συναλλαγών τους λόγω της καραντίνας, που ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όμως, οι τεχνολογικά ανεπτυγμένες εταιρείες δείχνουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Όλοι «παίζουν» με τις πλατφόρμες.

Νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως το Discord (app που χρησιμοποιούν για ανταλλαγή μηνυμάτων, κλήσεων και βίντεο νέοι άνω των 13 οι οποίοι κυρίως ασχολούνται με διαδικτυακά παιχνίδια) και το Robinhood (διαδικτυακή εφαρμογή χρηματιστηριακών συναλλαγών και επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, χωρίς προμήθεια) συγκεντρώνουν επενδυτές, ανεβάζουν τις αποτιμήσεις και στη συνέχεια δέχονται ακόμη μεγαλύτερες προσφορές χρηματοδότησης

Τις αμέσως επόμενες μέρες, η υπηρεσία ντελίβερυ DoorDash και η πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών Airbnb ετοιμάζονται να μπουν στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τους New York Times, η επενδυτική έκρηξη καθοδηγείται όχι μόνο από την υψηλότερη ζήτηση για ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Τα χαμηλά επιτόκια ίσως ωθούν τους επενδυτές να αναζητήσουν αποδόσεις σε διαρκώς πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας κάνουν τολμηρές εξαγορές. Ακόμη και το Bitcoin έχει φτάσει σε μία νέα ιστορικά υψηλή τιμή.

Αυτό βοήθησε τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν χρηματοδότηση 36,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, αύξηση 30% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι νεοσύστατες εταιρείες έχουν συγκεντρώσει 223 «mega-γύρους» 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή και περισσότερα μέχρι στιγμής φέτος.

Οι μέσες αποτιμήσεις για πιο ώριμες νεοσύστατες επιχειρήσεις αυξήθηκαν επίσης στο υψηλό των 584 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με τον κοραναϊό να συμπιέζει την υιοθέτηση τεχνολογίας από χρόνια σε λίγους μήνες, λιγότερο γνωστές εταιρείες λογισμικού επικεντρώθηκαν σε τομείς όπως το cloud computing, ενώ η Wall Street υποδέχθηκε θερμά αναπτυσσόμενες start-ups λογισμικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News