Με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η εταιρία αστικών μεταφορών του Δήμου Λειψίας μεταβίβασε συνολικά 49 λεωφορεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα οποία εν συνεχεία παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προκειμένου να καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πόλης. Ένα μέρος των λεωφορείων ήδη κυκλοφορεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης συμβάλλοντας ενεργά στη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών. Τα λεωφορεία είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 EEV (5+) και λόγω της πρόσφατης ανακατασκευής τους είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δίνουν μία ανάσα στη καθημερινή μεταφορά των πολιτών.

Μετά την ολοκλήρωση της παραλαβής και των τελευταίων λεωφορείων o Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας, που μετείχε στην ομάδα εργασίας για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας δήλωσε: «Η χαρά μου είναι ιδιαίτερα μεγάλη, διότι πλέον ολοκληρώθηκε ένα δύσκολο έργο που η ίδια η πόλη το είχε ανάγκη, ειδικά σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. Με πολλή προσήλωση, δουλειά και θετική διάθεση και από τους δύο Δήμους καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο».

Από πλευράς του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Λειψίας, Oύλριχ Χόρνιγκ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια συγκινητική στιγμή για μένα να βλέπω τη φωτογραφία ενός λεωφορείου στην Πλατεία Αριστοτέλους, προϊόν της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Λειψίας, και να χρησιμοποιείται σε τακτικό δρομολόγιο. Με αυτό το έργο θα μπορούσε να τεθεί μια βάση για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της εταιρείας αστικών μεταφορών Λειψίας και του ΟΑΣΘ.»

Επίσης, δήλωσε χαρούμενος και για την έναρξη εργασιών των γραφείων του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας με έδρες στις δύο πόλεις αντίστοιχα, τα οποία θα ενισχύσουν τη συνεργασία των δύο χωρών.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την πρώτη παράδοση λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη από το δήμο της Λειψίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Η αμερικανική κωλοτούμπα με τους ATACMs μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι στον πόλεμο στην Ουκρανία;
Επικαιρότητα |

Η αμερικανική κωλοτούμπα με τους ATACMs μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι στον πόλεμο στην Ουκρανία;

Κάποτε, η «δωρεά» στην Ουκρανία αμερικανικών αρμάτων Abrams, πυραύλων HIMARS, F-16 κ’ όπλων διασποράς ήταν ταμπού. Οι Αμερικανοί όμως άλλαξαν γνώμη. Θα αλλάξει, όμως τίποτα με την αποστολή των ATACMs;