Συνεχίζονται οι επαφές της Alpha Bank με ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια καθώς αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της στρατηγικής της Τράπεζας για την περαιτέρω μείωση των NPEs σε επίπεδα κάτω του 10%.

Παράλληλα, αναλύθηκαν οι προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας του Ομίλου, η οποία και ενισχύεται σημαντικά μετά την ολοκλήρωση του Project Galaxy λόγω της μείωσης των ζημιών από προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν διαχειριστές από περισσότερα από 20 ξένα μεγάλα χαρτοφυλάκια, όπως Robeco, Jo Hambro, Algebris , NN Investments, Moore Capital, State Street κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε:

Α. Στη στρατηγική της Τράπεζας να μειώσει περαιτέρω τα NPEs μετά το Project Galaxy, διατηρώντας υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας – περί του 17% – χωρίς να χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε άμεση, όπως κάνει τώρα η Πειραιώς, είτε έμμεση όπως έκανε η Eurobank με τη Grivalia, ζημιώνοντας το ποσοστό των παλαιών μετόχων.

Β. Στο καινούργιο πλάνο μείωσης NPEs που καταθέτει η Alpha Bank στις εποπτικές αρχές τέλος Απριλίου, με νέες συναλλαγές NPEs και περαιτέρω χρήση του Ηρακλή 2.

Γ. Στις προοπτικές κερδοφορίας της Τράπεζας, καθώς με τη μείωση των προβλέψεων, τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους μετά την πώληση της CEPAL και την «απελευθέρωση» από τα έξοδα λειτουργίας της πλατφόρμας διαχείρισης NPEs αλλά και με την ενίσχυση των εσόδων λόγω της αυξητικής τάσης των χορηγήσεων, ιδίως στον επιχειρηματικό τομέα, ο αρχικός στόχος περί απόδοσης κεφαλαίων περί του 9% ήτοι κέρδη 500 εκατ. ευρώ ετησίως, δύναται να ενισχυθεί περαιτέρω και να ξεπεράσει το 10% μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή της Τράπεζας είναι έκδηλο, καθώς η τιμή της μετοχής μετά την παρουσίαση των Aποτελεσμάτων Έτους 2020 στις 23 Μαρτίου και την ανακοίνωση των νέων συναλλαγών (Cosmos, Orbit και Sky) έχει ενισχυθεί κατά 20%, από τα Ευρώ 0,90 στα Ευρώ 1,08, ενώ οι αναλυτές που καλύπτουν τη μετοχή προχώρησαν σε μπαράζ αναβαθμίσεων και συστάσεων για αγορά (JP Morgan 1,40, Wood 1,50, Axia 2,40).

Ενδεικτικός του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Alpha Bank είναι ο τζίρος που κάνει η μετοχή της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο.

Από την Τρίτη (Δευτέρα ήταν αργία λόγω του Πάσχα των Καθολικών) έως την Πέμπτη ο όγκος συναλλαγών της μετοχής στο ταμπλό του Χ.Α. ανήλθε σε 45 εκατ. ευρώ (43,5 εκατ. μετοχές) επί συνολικού τζίρου ευρώ 297 εκατ. ευρώ του Χ.Α για αυτές τις 3 ημέρες. Δηλαδή για κάθε 100 ευρώ συναλλαγών τα 15 ευρώ αφορούσαν την Alpha Bank, ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης για τη μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές