Την αποχώρησή του μετά από 30 χρόνια, ανακοίνωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Άντι Χάλνταν, προκειμένου -όπως είπε- να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε μια φιλανθρωπική εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο και εστιάζει σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα.

Ο Χάλνταν ήταν από τα πιο αισιόδοξα στελέχη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE σχετικά με τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία COVID. Η αισιοδοξία του αυτή, αλλά και οι εμπευσμένες ομιλίες του, του προσέδωσαν το παρατσούκλι «γεράκι της BoE».

Η είδηση ότι θα παραιτηθεί μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής τον Ιούνιο, και ότι θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο, είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της στερλίνας.

Ο Χάλνταν θα αναλάβει επικεφαλής της Royal Society for Arts, Manufactures and Commerce, η οποία ιδρύθηκε το 1754 με το σύνθημα ότι «ενώνει ανθρώπους και ιδέες για να αναπτύξει πρακτικές λύσεις για την επίλυση των προκλήσεων της εποχής μας».

Ο Χαλντάν έγινε μέλος της BoE το 1989 και έγινε επικεφαλής οικονομολόγος το 2014. Έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον φιλανθρωπικό τομέα και ηγήθηκε ενός πρόσφατα διαλυμένου κυβερνητικού φορέα για την προώθηση της βιομηχανικής πολιτικής και την πρόταση μέτρων για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων.

Ο διοικητής της BoE, Άντριου Μπέιλι, δήλωσε ότι ο Χάλνταν ήταν «ένας ευφάνταστος και δημιουργικός στοχαστής για το ευρύ φάσμα των θεμάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ παράλληλα συνέβαλε στη δημιουργία και την προώθηση νέων τρόπων συνεργασίας της Τράπεζας με το κοινό».

Γεννήθηκε το 1967 και το 2014 οι Times τον συμπεριέλαβαν στον κατάλογο των 100 ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως