Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου και τον Μάιο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, οι επιχειρήσεις για τις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, δηλαδή οι  επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές. Το μέτρο ισχύει και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες ανέβασαν ρολά τον Απρίλιο, παίρνοντας έτσι μια ακόμη ανάσα ρευστότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις με πληττόμενους ΚΑΔ που είχαν τους προηγούμενους μήνες μείωση ενοικίου κατά 40% δεν δικαιούνται «κούρεμα» ενοικίου τον Μαίο.

Με τη διατήρηση των μηδενικών ενοικίων άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα, όπως γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές.

Οι ιδιοκτήτες – φυσικά πρόσωπα που δεν θα λάβουν καθόλου ενοίκιο για τον Μάιο θα αποζημιωθούν όπως και τους προηγούμενους μήνες στο 80% του αρχικού μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα και δεν θα εισπράξουν ενοίκιο θα αποζημιωθούν στο 60% του συμφωνημένου μισθώματος.

Οι ιδιοκτήτες που θα λάβουν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία