Το Brexit αποδυναμώνει το Σίτι του Λονδίνου, αλλά η COVID-19 απειλεί να το μεταμορφώσει πλήρως. Ολα ξεκίνησαν με τη φυγή πολλών τραπεζικών και άλλων δραστηριοτήτων σε ανταγωνίστριες πόλεις της ηπειρωτικής Ευρώπης, όπως το Παρίσι και η Φρανκφούρτη. Τώρα όμως το κάποτε μεγαλύτερο τραπεζικό και οικονομικό κέντρο της ΕΕ κινδυνεύει να χάσει την ταυτότητά του. Αιτία, η ερήμωση των γραφείων λόγω τηλεργασίας των στελεχών χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων και η εκτεταμένη ψηφιοποίηση που έφερε η πανδημική κρίση.

Την περασμένη Τρίτη η μεγαλύτερη σε ενεργητικό τράπεζα της Βρετανίας (και της ηπειρωτικής Ευρώπης εξάλλου) HSBC ανακοίνωσε ότι μειώνει εντός του τρέχοντος έτους κατά 20% τους εργασιακούς χώρους όπου απασχολούνταν (πριν από την πανδημία) πολλοί από τους εργαζομένους της. Η τράπεζα είχε εδώ και μήνες προαναγγείλει την πρόθεσή της να μειώσει κατά 40% σε βάθος χρόνου τους εργασιακούς χώρους που διαθέτει. Αλλά επισπεύδει τη διαδικασία.

Επανεξέταση

«Επιθυμούμε να μεταβούμε το συντομότερο δυνατόν σε ένα υβριδικό εργασιακό περιβάλλον» εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο οικονομικός διευθυντής της HSBC Γιούεν Στίβενσον. Την ίδια ημέρα η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής και Δυναμικού της City of London Corporation Κάθριν Μακ Γκίνες ανακοίνωνε τα σχέδια ανοικοδόμησης τουλάχιστον 1.500 κατοικιών στην περιοχή την επόμενη δεκαετία.

Η Μακ Γκίνες σημείωσε την ανάγκη να επανεξεταστούν οι χρήσεις γης στο οικονομικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ ήδη η Επιτροπή της οποίας προεδρεύει έχει αναθεωρήσει τα παλαιότερα σχέδιά της για την ανάπτυξη χώρων συνολικής έκτασης 122.500 τ.μ. για την ανέγερση εμπορικού κέντρου. «Το Λονδίνο θα εξακολουθήσει να είναι μείζον χρηματοοικονομικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, αλλά για να το πετύχει πρέπει όλοι γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί» τόνισε η Μακ Γκίνες.

Ξενοικιάζουν γραφεία

Τους τελευταίους μήνες πολλές τράπεζες, ασφαλιστικές και χρηματιστηριακές εταιρείες αδειάζουν και ξενοικιάζουν χώρους γραφείων στις διάσημες για την υπερσυγκέντρωση των επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου των χρηματοοικοομικών γειτονιές Σκουέρ Μάιλ και Κάναρι Γουάρφ. Η επιφάνεια των κενών επαγγελματικών χώρων που παλαιότερα στέγαζαν γραφεία αυξήθηκε κατά 70% το 12μηνο της πανδημίας και έφθασε τα 12 εκατ. τετραγωνικά πόδια (1,115 εκατ. τ.μ.), σύμφωνα με την εταιρεία μεσιτείας ακινήτων Savills Plc.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του Σίτι εκτιμάται ότι φθάνουν τις 8.000, ενώ οι εργαζόμενοι στα γραφεία των ομίλων του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου αλλά και στα καταστήματα, στα μουσεία και σε άλλες εμπορικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που κατακλύζουν την περιοχή από Δευτέρα έως Παρασκευή έφθαναν πριν από την πανδημία το μισό εκατομμύριο. Η συντριπτική αυτή αναλογία είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει.

«H Κaizen Gaming Best Place to Work 2021»

Η Kaizen Gaming, η μεγαλύτερη GameTech εταιρεία στην Ελλάδα, κατέκτησε τον τίτλο του Best Place to Work και εντάσσεται στη λίστα Best Workplaces 2021, ξεχωρίζοντας για το άριστο εργασιακό περιβάλλον, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην κατηγορία «πάνω από 250 εργαζόμενοι» σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του οργανισμού Great Place to Work.

Η Kaizen Gaming είχε ανταποκριθεί με επιτυχία στη δοκιμασία του Trust Index© σύμφωνα με την πρότυπη αξιολόγηση της μεθοδολογίας του Great Place to Work® το περασμένο έτος, κατακτώντας τη σχετική πιστοποίηση που την ανέδειξε ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες για τη συστηματική επένδυσή της στη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της έρευνας και της διαγωνιστικής διαδικασίας, απέσπασε υψηλή βαθμολογία και αξιολογήθηκε στους κεντρικούς άξονες που επικεντρώνονται στη διαδικασία προσλήψεων, την πολιτική ενημέρωσης, τις δράσεις εορτασμού, τις ανταποδοτικές παροχές, καθώς και στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

«Ευημερία όλων των μελών μας»

Η διάκριση αυτή πιστοποιεί τη στρατηγική της επένδυση στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της. Οπως δήλωσε η κυρία Αλεξάνδρα Λόη, HR Director της Kaizen Gaming, «ευχαριστούμε την επιτροπή αξιολόγησης καθώς και τους 791 Kaizeners, οι οποίοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, χαρίζοντας στην Κaizen Gaming ακόμη μια υπερήφανη στιγμή. Το να αποτελείς πρότυπο εργασιακού περιβάλλοντος είναι ένα εγχείρημα που απαιτεί συνεχείς προσπάθειες και συνεργατική προσέγγιση σε ό,τι κάνεις. Παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις που μας επέβαλε η πανδημία, καταφέραμε όχι μόνο να διασφαλίσουμε το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας, αλλά κυρίως να διαφυλάξουμε την ευημερία όλων των μελών μας. Για εμάς παραμένει πάντα προτεραιότητα η αξία #PeopleFirst μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν σταματά να προσφέρει ευκαιρίες για τους ανθρώπους μας».

Η Huawei στρέφεται στο software για να γίνει μια νέα Google

Την περασμένη εβδομάδα η Arcfox, μια θυγατρική της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BAIC Group, παρουσίασε ένα όχημα με τεχνολογία Huawei. Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με κιτ ηλεκτρονικού εξοπλισμού HarmonyOS, με το λειτουργικό σύστημα δηλαδή το οποίο παρουσίασε η Huawei το 2019 και εξασφάλιζε στο όχημα δυνατότητες αυτόνομης λειτουργίας.

Την Κυριακή η διάσημη κατασκευάστρια έξυπνων κινητών τηλεφώνων παρουσίασε κάποια νέα προϊόντα υπολογιστικού νέφους, ανταγωνιστικά εκείνων που κατασκευάζει η ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο, Alibaba. Πρόκειται για δύο παραδείγματα της στροφής που αποφάσισε να κάνει η Huawei από τον τομέα των εξαρτημάτων (hardware) στον κλάδο του λογισμικού. Αιτία οι εναντίον της κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ, που θεωρούν ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Πεκίνου διενεργώντας βιομηχανική κατασκοπεία εις βάρος των αμερικανικών συμφερόντων.

Φαίνεται πως οι κυρώσεις έχουν επηρεάσει τόσο πολύ τον κλάδο κινητών τηλεφώνων της Huawei, ώστε η εταιρεία αποφάσισε να στραφεί σε άλλους κλάδους υψηλής τεχνολογίας. «Θα εστιάσουμε την προσοχή μας στο υπολογιστικό νέφος και θα αυξήσουμε την παρουσία μας στον κλάδο του λογισμικού και της παροχής υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο να αυξήσουμε το μερίδιο στο συνολικό τζίρο μας από τις δραστηριότητες αυτές» σημείωνε την περασμένη Κυριακή σε ανακοίνωσή της η Huawei.

«Εξαιτίας της αμερικανικής απαγόρευσης σε άλλες επιχειρήσεις να συνεργάζονται με την Huawei, η εταιρεία δυσκολεύεται πολύ να προμηθευθεί κρίσιμες πρώτες ύλες για την κατασκευή ημιαγωγών. Φαίνεται πως η Huawei θέλει να γίνει μια νέα Google» δήλωσε στο CNBC ο Νιλ Σαχ, διευθυντής ερευνών της Counterpoint Research.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ