Στη στήριξη των γυμναστηρίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ προχωράει η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα στήριξης των γυμναστηρίων μέσω ΕΣΠΑ.

«Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ που έχουμε σχεδιάσει για τα γυμναστήρια. Θα είναι ένα γενναίο πρόγραμμα επιδότησης ακριβώς γιατί τα γυμναστήρια έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης τα γυμναστήρια βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση λόγω του παρατεταμένου lockdown, θα ανοίξουν με δυσκολία και με ζημίες και γι’ αυτό τον λόγο θα έχουν ειδική μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχορήγηση επιχειρήσεων γυμναστηρίων και παιδότοπων θα αποδίδεται με βάση το συνολικό μισθολογικό κόστος της επιχείρησης. Θα λαμβάνεται υπόψη η μείωση του τζίρου κατά το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.

Οι νέες επιχειρήσεις θα λάβουν το χαμηλότερο ποσό που θα προβλέπει η κρατική επιδότηση. Το συγκεκριμένο εργαλείο έρχεται να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται και το κόστος απασχόλησης), μέρος του χαμένου τζίρου καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση της απασχόλησης, μόλις οι δραστηριότητες αυτές θα εκκινήσουν εκ νέου.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Λιανεμπόριο: Επιστροφή στην «κανονικότητα» – Πώς σχεδιάζουν να σώσουν την παρτίδα οι έμποροι
Οικονομία |

Λιανεμπόριο: Επιστροφή στην «κανονικότητα» - Πώς σχεδιάζουν να σώσουν την παρτίδα οι έμποροι

Οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι το «unclick» του λιανεμπορίου σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της εστίασης και το άνοιγμα του τουρισμού θα ξεκλειδώσουν τη ζήτηση

«Κουρεμένα» ενοίκια: Ποιοι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τις αποζημιώσεις
Ακίνητα |

«Κουρεμένα» ενοίκια: Ποιοι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τις αποζημιώσεις

Οσοι δεν υποβάλουν σήμερα τις δηλώσεις Covid Μαρτίου χάνουν την προκαταβολική πληρωμή για τα κουρεμένα ενοίκια Απριλίου και θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν για τον Μάρτιο