Στις 15 Μαΐου θα μπει οριστικά λουκέτο και στα τελευταία καταστήματα της βρετανικής εταιρείας πολυκαταστημάτων Debenhams, που μέτρησε 242 χρόνια ζωής στον ζώρο του λιανεμπορίου. Η εταιρεία με τη μακρά ιστορία, δεν τα κατάφερε και υποχώρησε κάτω από το βάρος των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1778, και τον προηγούμενο Δεκέμβριο μπήκε σε διαδικασία ρευστοποίησης επιφέροντας σφοδρό πλήγμα στον τομέα του λιανεμπορίου στη Βρετανία.

Η εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα επί σειρά ετών, ωστόσο η χαριστική βολή ήρθε από τα λοκντάουν για τον περιορισμό της επέκτασης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο 52 καταστημάτων της μέχρι τις 8 Μαΐου, η Debenhams ανακοίνωσε σήμερα ότι τα υπόλοιπα 49 καταστήματα θα κλείσουν στις 12 ή στις 15 Μαΐου.

Το κλείσιμο στις 15 Μαΐου περιλαμβάνει καταστήματα στο Μπέλφαστ, το Μπέρμινγχαμ, το Μπρίστολ, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ, το Νιούκασλ και το Σουόνσι.

Τα Debenhams πρόσφεραν εκπτώσεις ενόψει του οριστικού τους κλεισίματος που έφθαναν το 80% σε προϊόντα σπιτιού και σε ρουχισμό.

Παρότι η φυσική παρουσία των Debenhams δεν θα υπάρχει πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επωνυμία θα συνεχίσει να υφίσταται , καθώς τον Ιανουάριο, η ηλεκτρονική εταιρεία λιανικής ένδυσης Boohoo αγόρασε την Debenhams για 55 εκατομμύρια λίρες και πρόκειται να λανσάρει προϊόντα με την επωνυμία αυτή στην ιστοσελίδα της στις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή