Πιο χαμηλά και γρήγορα, ήταν το σύνθημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από βουτιές των ασιατικών δεικτών, αφού οι συναλλασσόμενοι σήμερα το πρωί πήραν τη σκυτάλη της φυγής από το ρίσκο με ταχύτητα από τη Wall Street, σχηματίζοντας μια καθοδική σκυταλοδρομία. Το αποτέλεσμα της επίδρασης αυτής της τάσης στην Αθήνα δεν ήταν δυνατό να μην επικρατήσει και στο ξεκίνημα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς.

Το ταμπλό έγινε κόκκινο και η πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών κατά 1,5% ήταν γεγονός στο πρώτο 20λεπτο.

Στις 83 μετοχές με πράξεις στις 10:50 οι 17 είχαν άνοδο οι 57 πτώση και 9 ήταν αμετάβλητες με τάση αυτή η αναλογία να χειροτερεύσει για τις ανοδικές.

Ο τζίρος χωρίς πακέτα έπιασε τα 8,1 εκατ. ευρώ στις 10:52 και τότε οδηγούσαν την κάθοδο οι ΕΤΕ -3,54% ΠΕΙΡ -3,18% ΕΥΡΩΒ -2,99% ΑΛΦΑ -2,90% με τις επιλογές των θεσμικών να τονίζουν πως τις θεωρούν τις πλέον ευαίσθητες χρηματιστηριακά.

Ακολούθησαν οι ΕΛΠΕ -2,23% ΓΕΚΤΕΡΝΑ -2,4% ΕΧΑΕ -1,89% ΔΕΗ -1,70%.

Η ισορροπία δεν είχε αποκατασταθεί ενώ πλησίαζε το πρώτο ημίωρο με αποτέλεσμα ο μέσος όρος να έχει περάσει κάτω από τις 897 μονάδες που σταμάτησε την Παρασκευή έχοντας προσεγγίσει τις 891 μονάδες.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες ειδοποιούν με τη συντονισμένη πτώση τους, με εξαίρεση μόνη αυτού για τις εταιρίες προσωπικών ειδών πως είναι καθαρά εισαγόμενη η ανησυχία αλλά οι ειδικές συνθήκες του βάθους των συναλλαγών τη διογκώνει.

Οι Coca Cola Hellenic, ΟΤΕ, Cenergy Holdings και Πλαστικά Θράκης θα ανακοινώσουν αύριο αποτελέσματα Α’ τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών