Ανατροπή στο ισχύον πλειοδοτικό καθεστώς που ίσχυε έως τώρα στη Βρετανία αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, φέρνει η νέα συμφωνία της Premier League με την βρετανική κυβέρνηση.

Η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ συμφώνησε με τα αιτήματα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να παράσχει περισσότερη χρηματοδότηση σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, με αντάλλαγμα να της επιτραπεί να επεκτείνει το υφιστάμενο συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιώματων αξίας 5 δισ. στερλινών με την Sky, την BT και την Amazon.

Η Premier League επιθυμεί να πουλήσει τα εγχώρια τηλεοπτικά της δικαιώματα που καλύπτουν τις τρεις σεζόν μεταξύ 2022 και 2025 στους υπάρχοντες συνεργάτες της: Sky, BT και Amazon.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν οι Financial Times, η νέα συμφωνία θα είναι περίπου παρόμοια με εκείνη που υπεγράφη το 2018.

Ωστόσο, με την εξέλιξη αυτή και με δεδομένη την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι βρετανικές ομάδες εξαιτίας της πανδημίας, φέτος δεν θα δούμε τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να μάχονται σε δημοπρασίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ. Η διαδικασία αυτή οδηγούσε συχνά τις συμφωνίες σε δυσθεόρατα ύψη.

Οι κορυφαίοι σύλλογοι της Αγγλίας ήταν πρόθυμοι να αποδεχθούν αυτόν τον συμβιβασμό που έγινε με μεσολαβητή την κυβέρνηση, καθώς το νέο συμβόλαιο των μέσων ενημέρωσης εγγυάται το τηλεοπτικό εισόδημα για τα επόμενα χρόνια, σε μία περίοδο που τα διαφημιστικά έσοδα έχουν περιοριστεί.

Ωστόσο, η συμφωνία χρειάστηκε έγκριση από την κυβέρνηση, η οποία θα μπορούσε να εμποδίσει την εν λόγω ανανέωση για λόγους ανταγωνισμού.

Οι FΤ υπογραμμίζουν ότι οι υπουργοί συμφώνησαν, καταρχήν, να εγκρίνουν το σχέδιο της Πρέμιερ Λιγκ, εφόσον περιλαμβάνει επίσης περισσότερα χρήματα για ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας που έχουν πληγεί ακόμη περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι