Ποσοστά άνω του 5% στην Alpha Bank απέκτησε η Schroders PLC, σε μία κίνηση που ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στο στρατηγικό σχέδιο που ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση της Alpha Bank.

Οπως γνωστοποιήθηκε προς το Χρηματιστήριο, η Schroders έμμεσα από 02.06.2021, απέκτησε δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές σε ποσοστό 5,088%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας.

Ο πολυεθνικός επενδυτικός οίκος διαχειρίζεται κεφάλαια που υπερβαίνουν τα ευρώ 641 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 5.500 εργαζόμενους σε 6 ηπείρους.

Χρηματιστηριακές πηγές εκτιμούν ότι η αύξηση του ποσοστού του long only fund αποτελεί απόδειξη και της βούλησής του να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει προτείνει η Διοίκηση της Τράπεζας προς την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 15ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον προτεινόμενο από την Alpha Bank τρόπο διεξαγωγής της ΑΜΚ, όλοι οι νυν μέτοχοι μπορούν όχι μόνον να συμμετέχουν μέχρι του ποσοστού τους (pro rata), αλλά και να διεκδικήσουν τυχόν νέες μετοχές που θα μείνουν αδιάθετες, με το Δ.Σ. της τράπεζας να έχει στείλει το σαφές μήνυμα πως προτιμά τους μακροχρόνιους θεσμικούς επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους