Στην ομάδα των χωρών που υλοποιούν εμβολιαστικά προγράμματα για τους ναυτικούς εντάσσεται η Ελλάδα  μετά την πρόσφατη απόφαση της αρμόδιας εθνικής επιτροπής για τους εμβολιασμούς. Μετά από εισήγηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη  Πλακιωτάκη  κατόπιν προτάσεων και των εφοπλιστικών ενώσεων, η αρμόδια επιτροπή γνωμάτευσε θετικά και μπαίνει μπροστά σχέδιο εμβολιασμού των ελλήνων ναυτικών.

Υπενθυμίζεται ότι για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των ναυτικών μίλησε πρόσφατα στο Φόρουμ των Δελφών και ο ιδρυτής της Capital Maritime Βαγγέλης Μαρινάκης. Ειδικότερα, όπως  τόνισε, «αυτό που θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε είναι όλοι οι ναυτικοί να εμβολιασθούν. Είτε στη χώρα τους πριν μπαρκάρουν είτε σε κάποιο λιμάνι». Και η χώρα μας, είπε, μέσα στον Μάιο θα πρέπει να προχωρήσει σε εμβολιασμούς των Ελλήνων ναυτικών στα κρουαζιερόπλοια και επιβατηγά πλοία καθώς ανοίγει και ο τουρισμός.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες στην ποντοπόρο ναυτιλία οι ναυτικοί με τη βοήθεια των διαχειριστριών εταιρειών θα εμβολιάζονται πριν αναχωρήσουν για το πλοίο ενώ στην ακτοπλοΐα θα υπάρχει σχετικό πρόγραμμα ανά πλοίο και θα εμβολιάζονται είτε σε νησί που θα βρίσκεται το πλοίο είτε στο Πειραιά και τα άλλα μεγάλα λιμάνια από τα οποία αναχωρούν τα επιβατηγά πλοία.

Επισημαίνεται ότι οι διεθνείς ναυτιλιακοί φορείς όπως η Intercargo, το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS) αλλά και εθνικές εφοπλιστικές ενώσεις, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν διεθνώς οι εμβολιασμοί, έθεσαν το θέμα των ναυτικών, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του επαγγέλματος.

Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ , η Ολλανδία, το Βέλγιο και ορισμένες άλλες χώρες ξεκίνησαν τα εμβολιαστικά προγράμματα για ναυτικούς, ενώ και το International Chamber of Shipping (ICS) εξέδωσε πρόσφατα έναν οδικό χάρτη προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία κόμβων εμβολιασμού αποκλειστικά για ναυτικούς ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά