«Χρυσή» αποδείχτηκε η συμφωνία της αλυσίδας Gap με τον δημοφιλή ράπερ Κάνιε Γουέστ, καθώς το πρώτο και μοναδικό για την ώρα ένδυμα της γραμμής που υπογράφει ο μέχρι πρότινος σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Πρόκειται για ένα νάιλον unisex τζάκετ, ανοιχτού γαλάζιου χρώματος, το οποίο έκανε πρεμιέρα σήμερα, με αφορμή τα 44α γενέθλια του Κάνιε στην τιμή… ευκαιρίας των 200 δολαρίων. Οι καταναλωτές είχαν δικαίωμα προ-παραγγελίας δεδομένου πως όλη η γραμμή Yeezy Gap του Κάνιε Γουέστ για την αλυσίδα θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο και ουσιαστικά οι επικεφαλής της Gap ήθελαν να… τεστάρουν την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού.

Τελικά οι προσδοκίες τους επιβραβεύτηκαν και με το παραπάνω, καθώς δεν έμεινε μπουφάν… για δείγμα, μέσα σε λίγες ώρες! Αν και ο ακριβής αριθμός των κομματιών που πουλήθηκαν, δεν έγινε γνωστός, ούτε τα συνολικά έσοδα που συγκεντρώθηκαν.

Η συνεργασία της Gap με τον Κάνιε για τη δημιουργία μιας γραμμής ενδυμάτων για άντρες, γυναίκες αλλά και παιδιά, που θα πωλείται μέσω των καταστημάτων αλλά και online «έκλεισε» τον περασμένο Ιούνιο με στόχο να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του έτους. Όμως, οι συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της πανδημίας έφεραν σημαντική καθυστέρηση στο project.

Η συμφωνία συνεργασίας θα διαρκέσει δέκα χρόνια, αν και καμία πλευρά δεν αποκάλυψε τις ακριβείς λεπτομέρειες του deal. Αυτό, ωστόσο, που έγινε γνωστό είναι πως η Gap παραχώρησε στην Yeezy warrants για έως και 8,5 εκατ. μετοχές αναλόγως με το αν το brand θα «πιάσει» τους στόχους πωλήσεων που έχουν συμφωνηθεί. Το όριο φαίνεται να βρίσκεται στα 250 εκατ. δολάρια πωλήσεων ετησίως.

Αν και η συνεργασία των δύο δημιούργησε αρχικά εντύπωση, καθώς θεωρήθηκε ως… ασύμβατη, από το περιβάλλον του δημοφιλή ράπερ είχε γίνει γνωστό πως ο Κάνιε στην εφηβεία του είχε δουλέψει στην αλυσίδα για να εξασφαλίσει ένα… χαρτζιλίκι και μάλιστα στους στίχους του τραγουδιού του, «Spaceship», υπήρξε αναφορά στην τότε εμπειρία του.

Αντιστοίχως, για την Gap η συμφωνία θεωρήθηκε ως μια εξαιρετική εξέλιξη για την βελτίωση της απήχησης της αλυσίδας στις νεότερες ηλικίες, σε μια περίοδο δύσκολη για το λιανεμπόριο.

Θυμίζουμε πως η Yeezy έχει ήδη μια επικερδή συνεργασία για τη δημιουργία αθλητικών παπουτσιών με την Adidas από το 2015, την Adidas Yeezy, που μάλιστα επεκτάθηκε χρονικά λόγω της επιτυχία της. Το 2020, οι πωλήσεις των sneakers με την υπογραφή του Κάνιε ανήλθαν σε 1,7 δισ. δολάρια, από τα οποία η Yeezy αποκόμισε 191 εκατ. από τα δικαιώματα. Επίσης, ανοίγει συνεχώς τη βεντάλια των δραστηριοτήτων της στο χώρο του έτοιμου ενδύματος και όχι μόνο, συμμετέχοντας και σε διεθνή fashion shows.

Σύμφωνα με αναλυτές, μετά και τη συμφωνία με την Gap, η αξία της Yeezy υπολογίζεται μεταξύ 3,2 και 4,7 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus