Με βήματα σημειωτόν κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, την ώρα που οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών εμφανίζουν μικτή εικόνα.

Στις 11:00 ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωνε οριακή πτώση 0,13% και βρισκόταν στις 912,28 μονάδες.

Σύμφωνα με τη Merit Sec, η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 891 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 891 μονάδες και ισχυρό σημείο αντίστασης οι 920 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο τζίρος προσέγγιζε τα 6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 0,930 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα στην ΜΠΕΛΑ.

Οι τιμές 40 μετοχών σημείωναν άνοδο, 34 πτώση και 12 παρέμεναν αμετάβλητες.

Σε ό,τι αφορά τα blue chip ειδικότερα,  πτώση πάνω από -0,5% στα 16 καθοδικά κατέγραφαν οι ΕΤΕ -0,97%, ΟΛΠ -0,94% ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0, 72%, ΕΧΑΕ -0,82%, και ΠΕΙΡ -0,58%.

Τις πιέσεις αντιστάθμιζαν οι ΜΟΗ +1,09% ΦΡΛΚ +0,56% και τα κέρδη των ΒΙΟ, ΑΛΦΑ, ΦΡΛΚ, ΕΥΔΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ.

Χαρακτηριστικό της στάσης αναμονής από τους θεσμικούς στο πρώτο πεντάλεπτο, το φαινόμενο των 8 blue chip χωρίς μεταβολή ενώ στα 7 πτωτικά οι απώλειες περιορίζονταν από το -0,07% ως το -0,45%. Στις 9 ανοδικές του FTSE25 τα κέρδη ήταν από +0,2% ως +1%.

Ένα από τα χαρακτηριστικά στο διάστημα που οι ισχυροί θεσμικοί θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, για να επηρεάσουν την τάση στη συνέχεια, είναι πως στην πρώτη θέση των ανοδικών μετοχών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκεται η ΑΛΦΑ με άνοδο +0,78%. Αλλά στον αντίποδα στην τρίτη θέση των καθοδικών η ΕΤΕ με απώλειες -0,45% ενώ συνεχίζουν τις πιέσεις στις ΕΛΛΑΚΩΡ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Καθώς πλησίαζε η συμπλήρωση μισής ώρας διαπραγμάτευσης το μόνο που είχε ξεκαθαρίσει ήταν η συντηρητικότητα στην άσκηση πιέσεων όπως και στην εμφάνιση αγοραστικού ενδιαφέροντος. Αλλά η ισορροπία προσφοράς και ζήτησης εξακολουθούσε να είναι ασταθής καθώς ανεπτύχθησαν πιέσεις στα τραπεζικά blue chip και από τις 10:53 ο ΓΔ πέρασε πάλι σε αρνητικό πεδίο.

Οι πιέσεις στις 10:55 εκτός των ΕΤΕ (-0,85%) ΕΥΡΩΒ (-0,20%) και ΠΕΙΡ (-0,26%) έχουν προκαλέσει πτώση των κλαδικών δεικτών για τις εταιρίες Τροφίμων Ποτών, Κατασκευών Υλικών, και Τηλεπικοινωνιών. Τη μεγαλύτερη άνοδο εμφάνιζαν οι δείκτες των εταιριών στα Ταξίδια Αναψυχή, Προσωπικών Οικιακών Ειδών Πρώτων Υλών Βιομηχανικών προϊόντων και Τεχνολογίας. Παράλληλα ο FTSEM επιβαρύνθηκε και υποχωρούσε κατά -0,17%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders