Μικτή εικόνα κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να εμφανίζονται διχασμένοι μεταξύ των θετικών μηνυμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και των ανησυχητικών στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο μόλις 0,1%, αλλά ανήλθε στο νέο ρεκόρ των 455,76 μονάδων.

Στους επιμέρους δείκτες ο FTSE 100 του Λονδίνου αυξήθηκε κατά 0,1% στις 7.088,18 μονάδες, ο DAX υποχώρησε οριακά κατά 0,06% στις 15.571,22 μονάδες και ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,26% στις 6.546,49 μονάδες.

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω αγορές έκτακτης ανάγκης κατά το επόμενο τρίμηνο «με πολύ υψηλότερο ρυθμό» από ό, τι κατά τους πρώτους μήνες του έτους», αλλά δεν έδωσαν καμία περαιτέρω λεπτομέρεια σχετικά με τα αναμενόμενα επίπεδα.

Η κεντρική τράπεζα βλέπει τώρα την οικονομική ανάπτυξη της ζώνης του ευρώ το 2021 στο 4,6%, πάνω από το 4% που προέβλεπε τον Μάρτιο.

Αυξήθηκαν επίσης οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό, με την ΕΚΤ να αναμένει αύξηση των τιμών στο 1,9% φέτος, σύμφωνα με τον στόχο της και πάνω από την τελευταία πρόβλεψη για 1,2%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Μάιο κατά 5% σε ετήσια βάση, ενισχύοντας τις πληθωριστικές ανησυχίες.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Υποχωρεί η τουρκική λίρα μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν
Αγορές |

Το αδιέξοδο στη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν πιέζει τη λίρα Τουρκίας

H απογοήτευση που προκάλεσε στην αγορά η αποτυχία της πολυαναμενόμενης συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάϊντεν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο να υπάρξει διέξοδος για να ξεπερασθούν οι πολιτικές εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, προκάλεσε τη νέα σημαντική πτώση της τουρκικής λίρας.

Παράγωγα: Χωρίς πληροφορία για την τάση η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του FTSE25
Αγορές |

Παράγωγα: Χωρίς πληροφορία για την τάση η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του FTSE25

Η άρνηση για μια υπολογίσιμων διαστάσεων διόρθωση μετά αυτό το επίτευγμα, δεν σημαίνει πως οι πιθανότητες για μια υποχώρηση πριν την επόμενη εκτίναξη έχουν μηδενιστεί, ειδικά τη βδομάδα εκπνοής των σειρών Ιουνίου