Μικτή εικόνα κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να εμφανίζονται διχασμένοι μεταξύ των θετικών μηνυμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και των ανησυχητικών στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο μόλις 0,1%, αλλά ανήλθε στο νέο ρεκόρ των 455,76 μονάδων.

Στους επιμέρους δείκτες ο FTSE 100 του Λονδίνου αυξήθηκε κατά 0,1% στις 7.088,18 μονάδες, ο DAX υποχώρησε οριακά κατά 0,06% στις 15.571,22 μονάδες και ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,26% στις 6.546,49 μονάδες.

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω αγορές έκτακτης ανάγκης κατά το επόμενο τρίμηνο «με πολύ υψηλότερο ρυθμό» από ό, τι κατά τους πρώτους μήνες του έτους», αλλά δεν έδωσαν καμία περαιτέρω λεπτομέρεια σχετικά με τα αναμενόμενα επίπεδα.

Η κεντρική τράπεζα βλέπει τώρα την οικονομική ανάπτυξη της ζώνης του ευρώ το 2021 στο 4,6%, πάνω από το 4% που προέβλεπε τον Μάρτιο.

Αυξήθηκαν επίσης οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό, με την ΕΚΤ να αναμένει αύξηση των τιμών στο 1,9% φέτος, σύμφωνα με τον στόχο της και πάνω από την τελευταία πρόβλεψη για 1,2%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Μάιο κατά 5% σε ετήσια βάση, ενισχύοντας τις πληθωριστικές ανησυχίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές