Αύξηση κατά 22,5% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, παρουσίασε αύξηση 8,7%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Απριλίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2021, παρουσίασε αύξηση 4,4%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης του κλάδου της βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου ποτοποιίας σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Απρίλιο 2021 σε σχέση με τον Μάρτιο 2021. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Απριλίου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Απριλίου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε επίσης στη βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών, ενώ η μοναδική ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στην επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Βιομηχανία
Όμιλος Τιτάν: Αύξηση καθαρών κερδών το α’ τρίμηνο
Βιομηχανία |

Όμιλος Τιτάν: Αύξηση καθαρών κερδών το α’ τρίμηνο

Η αύξηση του κόστους ενέργειας, μεταφορών και πρώτων υλών θα επηρεάσουν αρνητικά τα φετινά αποτελέσματα, ωστόσο για το σύνολο της χρονιάς, οι εκτιμήσεις παραμένουν θετικές, χάρη στις ευνοϊκές τάσεις στις αγορές που έχει παρουσία ο όμιλος