«Η απεργία στην Ελλάδα ενάντια στο νομοσχέδιο για την εργασιακή μεταρρύθμιση διαταράσσει τις μεταφορές στην Αθήνα», είναι ο τίτλος του Reuters σε ρεπορτάζ για την σημερινή απεργία στη χώρα μας ενόψει ψήφισης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη το απόγευμα από τη βουλή. Το ρεπορτάζ συνοδεύεται και από μια φωτογραφία από το λιμάνι του Πειραιά με δεμένα πλοία και έρημες τις αποβάθρες.

«Το προσωπικό των δημόσιων μεταφορών στην Αθήνα απεργεί για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα την Τετάρτη πριν από την ψηφοφορία στη βουλή για ένα νόμο, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα ανανεώσει τους παρωχημένους εργασιακούς κανόνες, αλλά κάποια συνδικάτα φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε περισσότερες ώρες εργασίας και σε εξασθένιση των εργατικών δικαιωμάτων», αναφέρει το Reuters.

«Τα πλοία παρέμειναν δεμένα σε λιμάνια, ενώ λεωφορεία, μετρό και σιδηρόδρομος ανέστειλαν τη λειτουργία τους καθώς το προσωπικό των μεταφορών απεργεί. Εργαζόμενοι από άλλους τομείς πραγματοποίησαν επίσης στάσεις εργασίας και αναμενόταν να συμμετάσχουν σε πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αργότερα την Τετάρτη», προσθέτει το σχετικό ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης