«Έσο έτοιμοι» είναι το μότο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην κρουαζιέρα και επιδιώκει να διαμορφώνει συνθήκες ετοιμότητας στα ελληνικά λιμάνια για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων και των μεταφερομένων με αυτά επιβατών.

Όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωση της η ΕΕΚΦΝ, «η κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία ανάγκασε τον κλάδο να μείνει σε αδράνεια περίπου ενάμισι χρόνο.

Τώρα, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τις διαχειρίστριες εταιρείες, προκειμένου να κινήσουν τα πλοία και ο εθνικός φορέας που εκπροσωπεί τον κλάδο βρίσκεται, μαζί με τα μέλη του, στην πρώτη γραμμή του μετώπου, προκειμένου να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία των λιμένων, παράλληλα και άλλων σοβαρών ρυθμίσεων και διαδικασιών, ένεκα και των μέτρων ασφαλείας στον τομέα υγείας που επιβάλλονται για την προστασία έναντι του Covid-19».

Προς τον σκοπό αυτόν, η ΕΕΚΦΝ επιχειρεί διαδικτυακή επικοινωνία τακτικά με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς προορισμών κρουαζιέρας, με σκοπό τη μεθόδευση τρόπων εφαρμογής των μέτρων, για να μην υπάρξουν προβλήματα στις προσεγγίσεις των πλοίων και ιδιαίτερα στην κίνηση των επιβατών – τουριστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες