Με τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια αποχαιρετά τον Ιούνιο ο χρυσός, ο οποίος πιέστηκε αρκετά από τα κέρδη που κατέγραψε το δολάριο σαν αποτέλεσμα της σκλήρυνσης της στάσης της Federal Reserve.

Σήμερα η τιμή του μετάλλου σημειώνει μικρά κέρδη, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να διαμορφώνεται στα 1.765 δολάρια την ουγγιά, όμως για το σύνολο του μήνα οι απώλειες του ξεπερνούν το 7,5%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό απωλειών από το Νοέμβριο του 2016.

Η τιμή του χρυσού βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο, έχοντας δεχτεί σημαντικές πιέσεις μετά την αναζωπύρωση της συζήτησης για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων σαν αποτέλεσμα της διόγκωσης των πληθωριστικών πιέσεων. Ιδιαίτερα δε, αφότου η ίδια η Fed υποστήριξε ότι λόγω της ενίσχυσης των τιμών θα ξεκινήσει να ανεβάζει τα επιτόκια νωρίτερα, από το 2023. Το δολάριο έχει ενδυναμωθεί και καταγράφει τον καλύτερο μήνα του από το Μάρτιο του 2020, γεγονός που επηρέασε άμεσα την πορεία του χρυσού.

Μάλιστα, για τους λόγους αυτούς οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως το πολύτιμο μέταλλο θα συνεχίσει να κινείται καθοδικά. Η Morgan Stanley, σε σημείωμα της, εκτίμησε πως ο χρυσός θα πέσει κάτω από το όριο των 1.700 δολαρίων την ουγγιά μέσα στους επόμενους έξι μήνες και ενδεχομένως να συνεχίσει την ίδια πορεία και με την έναρξη της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές