Οι γυναίκες αγρότισσες είναι το κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αγροτικών περιοχών, εξηγεί ένα βίντεο από το European Broadband Competence Offices (BCO) Network.

Απαιτείται σύνδεση υψηλής ταχύτητας για να επιτρέπεται η χρήση τεχνολογίας αιχμής στη γεωργία και στη δασοκομία, καθώς και για καθημερινή διαχείριση. Επιπλέον, επιτρέπει την επιχειρηματικότητα και επιτρέπει στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών να συνδεθούν με την ευρύτερη κοινότητα.

Το 30% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της ΕΕ διαχειρίζονται γυναίκες. Για τον λόγο αυτό οι γυναίκες αγρότισσες έχουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των αγροτικών περιοχών.

Όπως εξήγησε η Lotta Folkesson, αγρότισσα στη βόρεια Σουηδία, απαιτείται σύνδεση υψηλής ταχύτητας για να επιτρέπεται η χρήση τεχνολογίας αιχμής τόσο στη γεωργία όσο και στη δασοκομία, καθώς και για την καθημερινή διαχείριση. Επιπλέον, επιτρέπει στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να συνδεθούν με την ευρύτερη κοινότητα. «Με καλές υποδομές, θα έχουμε μια ισχυρότερη αγροτική κοινότητα καθώς και καλύτερες συνθήκες για να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους σε αγροτικές περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών