Μαζική συγκέντρωση στήριξης της κυβέρνησης της Κούβας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αβάνα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του Φιντέλ. Στη διαδήλωση που οργανώθηκε από την κυβέρνηση, χιλιάδες Κουβανοί κατήγγειλαν το εμπάργκο των ΗΠΑ και επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην επανάσταση της Κούβας, μια εβδομάδα μετά τις πρωτοφανείς διαδηλώσεις που έπληξαν την χώρα 

Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, κυματίζοντας κουβανικές σημαίες και φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο και του αδελφού του Ραούλ. Ο τελευταίος αποσύρθηκε ως ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος τον Απρίλιο, αλλά υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επανάσταση ως απλός στρατιώτης. 

Ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, ο οποίος είναι και επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, δήλωσε ότι «ο εχθρός της Κούβας για μια ακόμα φορά επιχειρεί να καταστρέψει την ιερή ενότητα και ηρεμία των πολιτών». Εξήγησε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την κυβέρνηση να καλέσει τους πολίτες σ΄αυτό το συλλαλητήριο, καθώς υπάρχει αύξηση κρουσμάτων: «Σας καλέσαμε να καταγγείλετε για άλλη μια φορά τον αποκλεισμό, την επιθετικότητα και τον τρόμο.» είπε χαρακτηριστικά.  Οι αρχές δήλωσαν ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί από τις επιτροπές μπλοκ γειτονιάς, γνωστές ως επιτροπές υπεράσπισης της επανάστασης . Λίγο πριν ξεκινήσει επίσημα η διαδήλωση στην Αβάνα, οι αρχές απομάκρυναν έναν άντρα που φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα συμπεριλαμβανομένης της «ελευθερίας» από το πλήθος.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα