Μπορεί η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 να έγινε χωρίς θεατές στο γήπεδο, λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κοροναϊό στο Τόκιο, ωστόσο το θέαμα ήταν εντυπωσιακό.

Μάλιστα, όπως φαίνεται το η φαντασμαγορική τελετή συγκίνησε και το ελληνικό κοινό, το οποίο στάθηκε δίπλα στην ελληνική αποστολή, μέσα από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, και αυτό έγινε αισθητό στους πίνακες τηλεθέασης.

Πιο συγκεκριμένα, η Τελετή Έναρξης μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, φέρνοντας την ΕΡΤ στην πρώτη θέση της τηλεθέασης και μάλιστα σε μια… μη εμπορική ώρα, αφού ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yupiii.gr, η ΕΡΤ1 κατέκτησε ποσοστό ύψους 13,5% ενώ συνολικά τα τρία κανάλια μάζεψαν ποσοστό 17,9%. Στην συγκεκριμένη ζώνη το μερίδιο της κρατικής τηλεόρασης ανήλθε στο 27,5% ενώ στο τέταρτο έφτασε μέχρι το 32%.

Παράλληλα, τα επίσημα στοιχεία της Nielsen δείχνουν πως την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων παρακολούθησαν έστω για ένα λεπτό 2.713.000 άνθρωποι, είτε σε απευθείας μετάδοση είτε μαγνητοσκοπημένα.

Όσον αφορά μόνο την απευθείας μετάδοση τους, την παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 2.000.000 άτομα, ενώ την ίδια στιγμή 670.000 τηλεθεατές την παρακολούθησαν κατά μέσο όρο, κάθε λεπτό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport