Σε νέα υψηλά άνοιξαν την Πέμπτη οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones ύστερα από μία σειρά θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την αισιοδοξία για σταθερή οικονομική ανάπτυξη μετά την πανδημία.

Η Ford Motor σημειώνει άνδοο κατά 5,9% επιτυγχάνοντας υψηλό τριών εβδομάδων καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόβλεψη κερδών για το τελευταίο οικονομικό έτος.

Οι βιομηχανίες Boeing και Caterpillar, καθώς και οι τράπεζες JPMorgan Chase, Bank of America και Citigroup ξεκίνησαν με άνοδο των μετοχών τους από 0,4% έως 1%, μία ημέρα αφού η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι «δεν είναι ακόμα ώρα να αρχίσουμε να αποσύρουμε το τεράστιο νομισματικό κίνητρο της εποχής της πανδημίας».

Τα σχόλια της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας επίσης λειτούργησαν κατευναστικά και προς τους φόβους που δημιουργεί η μετάλλαξη Δέλτα. Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,5% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν στις 400.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουλίου.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται πλέον στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης του Ιουνίου την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street