Το πρώτο βήμα για εισβολή στην εικονική πραγματικότητα (VR) έκανε η ByteDance , η ιδιοκτήτρια εταιρεία που TikTok, έκανε την πρώτη του εισβολή στην εικονική πραγματικότητα (VR) μέσω της εξαγοράς μιας νεοσύστατης εταιρείας που ονομάζεται Pico.

Η ByteDance με έδρα το Πεκίνο δεν αποκάλυψε το μέγεθος της συμφωνίας αλλά ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η «ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογίας software και hardware της Pico, καθώς και το ταλέντο και η βαθιά τεχνογνωσία της ομάδας, θα υποστηρίξουν τόσο την είσοδό μας στον χώρο του VR όσο και μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα ».

Η Pico ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής ακουστικών εικονικής πραγματικότητας παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις παραγγελίες να αυξάνονται κατά 44,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την IDC.

Τον Μάρτιο, η ByteDance απέκτησε ένα μεγάλο στούντιο παιχνιδιών για κινητά, το Moonton, για 4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς φαίνεται να επεκτείνεται και στο gaming.

Η απόκτηση της Pico από την ByteDance θα μπορούσε να την φέρει αντιμέτωπη με το τμήμα Oculus VR του Facebook . Πέρυσι, η Apple αγόρασε την NextVR, μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας , προκαλώντας εικασίες ότι θα μπορούσε να δουλεύει στα δικά της ακουστικά VR.

″Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του VR και την ευθυγράμμιση του με την αποστολή μας”, δήλωσε εκπρόσωπος του ByteDance.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία