«Αόρατοι» οι μεγάλοι χαμένοι της πανδημίας: γυναίκες, παιδιά, ανάπηροι, ηλικιωμένοι. Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ούτε ένα μέτρο για την κοινωνική προστασία», αναφέρει σε δήλωσή της η Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, αναπλ. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Η κα Φωτίου τονίζει δε τα ακόλουθα:

– Υποσχέθηκε προστασία του οικογενειακού εισοδήματος ο Πρωθυπουργός που δεν ενίσχυσε ούτε με 1 ευρώ τα νοικοκυριά των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων κατά την πανδημία όπως έκαναν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

– Υποσχέθηκε στα ακραία φτωχά νοικοκυριά του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος 50 εκατομμύρια τα Χριστούγεννα αντί για κοινωνικό μέρισμα 1,5 δις σε αδύναμα και μεσαία στρώματα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

– Υπερηφανεύτηκε ότι όλα τα παιδιά βρήκαν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ όταν άφησε φέτος εκτός 83.000 παιδιά

– Υποσχέθηκε καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας εκείνος που ονόμαζε συσσίτια τα σχολικά γεύματα μεσογειακής διατροφής και τα καθήλωσε στα 185.000 καθημερινά που του παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να τα επεκτείνει σε όλους τους 600.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων.

– Αντί για παιδική προστασία στους ανήλικους, παιδική εργασία και δωρεάν Gigabyte στο κινητό

– Ο μόνος που «βαδίζει μπορστά και κοιτάζει ψηλα» για να μη βλέπει την πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων