Η ιταλική εταιρεία υπηρεσιών πληρωμών Nexi ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το ψηφιακό ευρώ.

«Συνεργαζόμαστε με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και συμβάλλουμε στον σχεδιασμό του μελλοντικού ψηφιακού ευρώ, επειδή πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει θετική δύναμη στην εξέλιξη των ψηφιακών πληρωμών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nexi, Πάολο Μπερτολούζο, στο CNBC.

Τον περασμένο Ιούλιο, η ΕΚΤ παρουσίασε τα σχέδιά της για μια ψηφιακή έκδοση του ευρώ τον Ιούλιο. Η Κεντρική Τράπεζα της ζώνης του ευρώ οραματίζεται το ψηφιακό νόμισμα ως συμπληρωματικό του υπάρχοντος νομισματικού της συστήματος, αντί να αντικαθιστά τα φυσικά μετρητά ή να μειώνει τον ρόλο των εμπορικών δανειστών.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Κίνα θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης στην κούρσα προς τα CBDC, έχοντας δοκιμάσει το ψηφιακό της νόμισμα γιουάν με εκατομμύρια πολίτες σε διάφορες περιοχές. Νωρίτερα φέτος, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα μια ερευνητική εργασία που θα διερευνά την προοπτική ενός ψηφιακού δολαρίου, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας εξετάζει επίσης τις δυνατότητες ψηφιακού χρήματος που εκδίδει η κεντρική τράπεζα.

Ο επικεφαλής του Nexi είπε ότι η εταιρεία του συμβάλει στη διαδικασία της ΕΚΤ για τα CBDC.

Ο Μπερτολούζο είπε ότι τα ψηφιακά νομίσματα όπως το bitcoin και το Ether είναι απίθανο να διαδραματίσουν ρόλο στις διασυνοριακές πληρωμές, επικαλούμενος τις έντονες διακυμάνσεις των τιμών αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

«Είναι σαφώς μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων » είπε.

«Σήμερα αυτοί οι τύποι κρυπτονομισμάτων έχουν ουσιαστικά μηδενικό αντίκτυπο στις πληρωμές», δήλωσε ο Μπερτολούζο, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι τα CBDC και τα stablecoins που έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν τη μεταβλητότητα που παρατηρείται σε άλλα κρυπτονομίσματα θα παίξουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο.

Με αξία άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Nexi είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληρωμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέρυσι, η εταιρεία υπέγραψε δύο μεγάλες εξαγορές, συμφωνώντας να αγοράσει τους αντιπάλους της SIA και Nets έναντι 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή