Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της βιωσιμότητας στο αστικό περιβάλλον, θα παρουσιαστούν στο 19ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 σε υβριδική μορφή, με τίτλο “Citizen Sustain: Building a Better Urban Future”.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η πανδημία μας αναγκάζει να εστιάσουμε με την αίσθηση του κατεπείγοντος σε θέματα βιωσιμότητας, προεξέχουσας της κλιματικής κρίσης και να τα συνδέσουμε με τις αναπτυξιακές πολιτικές. Ταυτόχρονα, τα ίδια θέματα βιωσιμότητας δημιουργούν μοναδικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, οδηγώντας την παγκόσμια ευθυγράμμιση της επιχειρηματικότητας και του τρόπου διάθεσης των χρηματοδοτικών πόρων.

Στόχος του συνεδρίου είναι να εκκινήσει ένα δυναμικό δημόσιο διάλογο που θα επανεξετάσει υπάρχουσες συμβατικές πεποιθήσεις σχετικά με το τι εμπεριέχει η έννοια της βιωσιμότητας, προβάλλοντας νέες τάσεις, αντιλήψεις και ιδέες που θα καθορίσουν τον επαναπροσδιορισμό της αειφορίας στην αστική ζωή, στη μετά-Covid-19 εποχή.

Ο τίτλος του συνεδρίου “Citizen Sustain” (αειφόρος πολίτης) αναδεικνύει τη θεματολογία του συνεδρίου που παρουσιάζεται σε τέσσερις κύριους πυλώνες: Κοινωνική ανθεκτικότητα, μετασχηματισμός της αστικής μετακίνησης, αστικό φυσικό περιβάλλον και αλληλεπίδραση τεχνολογίας – ζωής.

Η επιτάχυνση υλοποίησης της Πράσινης Συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, η κοινωνική βιωσιμότητα και συμπερίληψη, η φιλοσοφία ESG και η σύνδεση δράσεων με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), η βιώσιμη κινητικότητα, η πρόσβαση στην τεχνολογία για εξ αποστάσεων εκπαίδευση και εργασία, η αρμονική διασύνδεση πολιτών και πολιτείας, η ανάδειξη της κουλτούρας των πόλεων, η καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, το δημογραφικό πρόβλημα, ο μετασχηματισμός του φυσικού, κοινωνικού και ψηφιακού περιβάλλοντος του αστικού ιστού, είναι θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το συνέδριο, συνεχίζοντας το διάλογο με την πολιτεία, τους φορείς, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.