Την Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 η καρδιά του σταθερά αναπτυσσόμενου και με εντυπωσιακούς ρυθμούς και (ποιοτικούς) δείκτες ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας θα «κτυπά» στην Ελευσίνα, σε ένα ιστορικό βιομηχανικό μνημείο στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της πόλης , στην «πίσω πλευρά» του Αρχαιολογικού Χώρου. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί με φυσική και ψηφιακή μορφή το 3ο κατά σειρά “StartupNow Forum”, ένα πολυσυνέδριο για τις νέες εκφάνσεις της επιχειρηματικότητας στην εποχή της γενικευμένης αβεβαιότητας αλλά και της επίπονης αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας και της κλιματικής κρίσης.

Το “StartupNow Forum” επιστρέφει στη πόλη που «γεννήθηκε». Στην Ελευσίνα, την πρωτεύουσα του βιομηχανικού (από τις αρχές κιόλας του 20ου αιώνα) Θριάσιου Πεδίου, ένας τόπος που βιώνει τους εταιρικούς και επιχειρηματικούς μετασχηματισμούς από τα «φουγάρα» της φάμπρικας στα marketplaces τα logistics, τα data centers…

Το κύριο χαρακτηριστικό του πολυσυνεδρίου του “StartupNow Forum” είναι η συνάντηση καθιερωμένων επιχειρηματικών ομίλων με δομές υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με ΑΕΙ και δημόσια ερευνητικά κέντρα και θεσμικούς επενδυτές με την επιθυμία και την επιδίωξη την επίτευξη συνεργασιών, συνεργειών και συμπράξεων.

Το “StartupNow Forum” διοργανώνεται από την Mantis Business Innovation, με στρατηγικό συνεργάτη τον Οικονομικό Ταχυδρόμο – ot.gr, οργανικό μέλος της οικογένειας των Ψηφιακών Μέσων της Αλτερ Εγκο ΜΜΕ. Το πολυσυνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Δήμου Ελευσίνας, ενώ υποστηρίζεται από το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece” και το EIT Raw Materials.
Στο χώρο διεξαγωγής του πολυσυνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα (ακόμη και διαδικτυακά για τους συμμετέχοντες εξ αποστάσεως) να «κλείσουν» B2B και B2G συμφωνίες μέσω της πλατφόρμας “StartupNow Gate”. Την ίδια στιγμή θα εκτυλίσσεται ένα πλούσιο πρόγραμμα με ομιλίες και παρεμβάσεις, panels και workshops. Από το πρόγραμμα του 2ημερου συνεδρίου ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης (και Ελευσίνιου) Θοδωρή Λιβάνιου, για την «Ψηφιακή ηγεσία και η επανεκκίνηση για την ελληνική οικονομία» και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αθανασίου Στάβερη ( ένα από τα στελέχη του υπουργείου που έβαλε τη σφραγίδα του ολοκλήρωση της υπηρεσίας 112).

Επιπλέον, ο Αθανάσιος Κυριαζής, γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων θα κάνει μια αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και του νέου ΕΣΠΑ 21-27 για τον χώρο της Καινοτομίας. Ο καθηγητής ΕΜΠ και γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης θα συνομιλήσει για τον νέο χάρτη της κυκλικής οικονομίας και τις αναπτυξιακές ευκαιρίας από την αξιοποίηση της πράσινης καινοτομίας με τον Bernd Schäfer, διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή του EIT RawMaterials Innovation Community. Προφανώς και θα ήταν παράλειψη αν δεν είχε προγραμματισθεί για να παρουσιαστεί μια ανάλυση των επενδυτικών κινήτρων για τους επιχειρηματικούς αγγέλους και τις επενδύσεις σε startups μέσω του Elevate Greece καθώς και οι τρόποι αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για τις startups.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα 2 panels σε θέματα Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) – σε ένα από οποία συμμετέχει ο Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Επιπλέον, η παρουσίαση του προγράμματος καινοτομίας για την κυκλική οικονομία “Beyond Circularity” της ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ με Φορέα Καινοτομίας & Υλοποίησης την Mantis Business Innovation, έχει ως στόχο την ανάδειξη των τεχνολογικών και περιβαλλοντικών λύσεων στις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. Τέλος, μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Παπαστράτος και η Eurobank, PlatinumSponsor και Gold Sponsor αντίστοιχα του “StartupNow Forum” θα εκπροσωπηθούν από υψηλόβαθμα στελέχη τους, όπως ο Σταύρος Δρακουλαράκος, Director of Communications και ο Μιχάλης Βλασταράκης, γενικός διευθυντής Group Marketing & Corporate Communications.

Περισσότερες πληροφορίες: www.startupnowforum.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia