Το κουβάρι των αναδρομικών διεκδικήσεων των συνταξιούχων συνεχίζει να περιπλέκεται. Αποφάσεις των δύο ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ως προς τη περικοπή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και το επιδόματος αδείας.

Συνταγματική χαρακτηρίζει – με πρόσφατη απόφασή του – το Ελεγκτικό Συνέδριο την περικοπή των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα και ως εκ τούτου  δεν δικαιούνται αναδρομικά για την συγκεκριμένη περικοπή που έγινε το 2013.

Αντίθετη είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που έχει κρίνει την περικοπή αντισυνταγματική. Τώρα οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για την χορήγηση των δώρων του ενδεκάμηνου Ιούνιος 2015 και Μάιος του 2016.

Πάντως, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέρριψε σχετική διεκδίκηση γύρω από τα δώρα πρώην στρατιωτικού, αλλά παραμένουν οι διεκδικήσεις 600.000 δημοσίων υπαλλήλων που αφορούν περικοπές στις συντάξεις για τις οποίες αναμένεται νέα απόφαση του δικαστηρίου.

Επίσης σε αναμονή βρίσκονται και οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιστροφές μειώσεων επικουρικών συντάξεων και δώρων του ενδεκαμήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016.

Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την τελευταία κρίση της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες