Από το πρώτο μισό του Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν πιθανότατα οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κορυφαίο Αμερικανό επιστήμονα και επιδημιολόγο, καθηγητή Άντονι Φάουτσι. Με βάση το χρονοδιάγραμμα αυτό εκτιμάται πως μεγάλο μέρος των παιδιών αυτής της ηλικίας θα έχουν εμβολιαστεί πριν τα τέλη του έτους.

«Εάν όλα πάνε καλά και λάβουμε την θεσμική έγκριση από το CDC, είναι εξαιρετικά πιθανό πως οι εμβολιασμοί για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών θα είναι διαθέσιμοι από την πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου» σχολίασε σε συνέντευξη του στο δίκτυο ABC.

Το διάστημα αυτό η αρμόδια υπηρεσία του U.S. Food and Drug Administration μελετά το φάκελο που έχει καταθέσει η Pfizer/BioNTech, ο οποίος περιλαμβάνει την αίτηση για την έγκριση χορήγησης του σκευάσματος σε νεότερα παιδιά. Το συμβουλευτικό επιστημονικό συμβούλιο της υπηρεσίας πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, στις 26 Οκτωβρίου. Αν το επιστημονικό συμβούλιο ανάψει το πράσινο φως, συνήθως η διοίκηση του FDA ακολουθεί την εισήγηση του, αν και δεν είναι υποχρεωτικό.

Η διοίκηση του FDA θα συζητήσει το θέμα και τις προτάσεις της επιτροπής σε συνεδρίαση του στις 2 και 3 Νοεμβρίου. Και εφόσον εγκρίνει το αίτημα, ακολουθεί διαδικαστικά η συζήτηση και έγκριση από το CDC.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 28 εκατ. παιδιά στις ΗΠΑ ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία και θα μπορούν να εμβολιαστούν. Το σκεύασμα της Pfizer χορηγείται ήδη στην αμέσως επόμενη ηλικιακή κατηγορία των εφήβων από 12 έως 17 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα