Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας (Roskosmos) Ντμίτρι Ρογκόζιν εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι τα διαστημόπλοια Crew Dragon της εταιρείας του Ίλον Μάσκ  SpaceX, έχουν αποκτήσει επαρκή εμπειρία, ώστε να μπορούν να πετάξουν με αυτά Ρώσοι κοσμοναύτες στο πλαίσιο κοινών πτήσεων.

«Κατά την άποψη μας, η SpaceX έχει αποκτήσει επαρκή εμπειρία, ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε με αυτά τα διαστημόπλοια και εκπροσώπους των δικών μας πληρωμάτων», δήλωσε ο Ρογκόζιν στο 72 Διεθνές συνέδριο αστροναυτικής.

Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, αύριο κατά τις συνομιλίες με την NASA μπορεί να τεθεί το θέμα των αμοιβαίων πτήσεων. «Νομίζω, αύριο, όταν θα συναντηθούμε με την Αμερικανίδα συνάδελφο μου από την NASA θα συζητήσουμε οπωσδήποτε το ζήτημα αυτό, και θα συζητήσουμε ονομαστικά τους κοσμοναύτες οι οποίοι θα πετάξουν με το Crew Dragon και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τους Αμερικανούς αστροναύτες που θα πετάξουν με το Soyuz».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.

Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές – Θα βρούμε και αυτούς που τους έβαλαν
Επικαιρότητα |

Πούτιν: Οι δράστες της επίθεσης είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές – Θα βρούμε και αυτούς που τους έβαλαν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι δράστες της επίθεσηςείναι ριζοσπάστες ισλαμιστές. ωστόσο η επίθεση εντάσσεται στις δράσεις της Ουκρανίας «σε μια εκστρατεία εκφοβισμού»