Αξιοσημείωτη ανάπτυξη, ξεπερνώντας όλες τις προβλέψεις, επέδειξε ο κλάδος της μεταποίησης στη Νέα Υόρκη, τις πρώτες εβδομάδες του Νοέμβρη.

Οι παραγγελίες αυξάνονται σημαντικά, το ίδιο συμβαίνει και με την απασχόληση, με την εξέλιξη αυτή βέβαια να οδηγεί στην αύξηση των τιμών στα υλικά, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, ανήλθε σε 30,9, σε σχέση με 19,8 όπου βρισκόταν έναν μήνα πριν, όπως έδειξε η σχετική έκθεση. Μάλιστα, η εν λόγω άνοδος, ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις οικονομολόγων στο Bloomberg.

Παράλληλα, η έκθεση έδειξε ορισμένα σημάδια πώς ο πληθωρισμός ξεφεύγει. Ο δείκτης των τιμών, «σκαρφάλωσε» κατά 7,3 μονάδες, στο 50.8%, την ώρα που οι τιμές των πρώτων υλών, αυξήθηκαν σε 83, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ.

Η έντονη ζήτηση βέβαια, τροφοδοτεί την αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο, με τον δείκτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, να εκτοξεύεται κατά 8,9 μονάδες, για να ανέλθει σε 26, αριθμό-ρεκόρ. Ο μέσος όρος εβδομαδιαίας εργασίας επίσης αυξήθηκε, ενώ, παρατηρείται επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης των προϊόντων και ο αριθμός των αποστολών, ανήλθε σε ρεκόρ τετραμήνου.

Την ίδια στιγμή όμως, φαίνεται πως υποχωρεί η αισιοδοξία των εταιρειών της Νέας Υόρκης αναφορικά με τις επιχειρηματικές συνθήκες το επόμενο εξάμηνο. Βέβαια, σύμφωνα με την έκθεση, οι προσδοκίες για κεφαλαιουχικές δαπάνες τους επόμενους μήνες, βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο, από τον Ιανουάριο του 2018.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή