Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν και σήμερα, Δευτέρα, τα ασιατικά χρηματιστήρια -μετά τη «βουτιά» της Παρασκευής- με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας και της παραλλαγής «Όμικρον».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε «παραλλαγή ανησυχίας» την Όμικρον, ενώ τα προκαταρκτικά δεδομένα για το νέο στέλεχος υποδηλώνουν ότι με την Όμικρον υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος επαναμόλυνσης».

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έχασε 0,52%, με τον κινεζικό «κολοσσό» της τεχνολογίας Meituan να χάνει πάνω από 7%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai Composite υποχώρησε οριακά, ενώ ο Shenzen σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,275%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 0,8%, ενώ ο δείκτης Topix διολίσθησε κατά 1,13%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε πτώση 0,47%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,25%.

Ισχυρό πλήγμα δέχονται οι μετοχές του κλάδου των ταξιδίων, καθώς πολλές χώρες ανακοινώνουν περιορισμούς στα ταξίδια από τη Νότια Αφρική, ενώ στην Ιαπωνία ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νωρίτερα πως η χώρα θα απαγορεύσει την είσοδο σε ξένους επισκέπτες από αύριο 30 Νοεμβρίου.

Η μετοχή της Japan Airlines κατέγραψε πτώση 3,84%, της ANA Holdings 3,66%, της Qantas Airways 1,7%, της Cathay Pacific 2,96% και της Singapore Airlines 2,18%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο τύπου Brent κερδίζει 4,25% στα 75,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 5,03% στα 71,58 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές