Η ανάπλαση της έκτασης του Ελληνικού από τη Lamda Development δεν περιλαμβάνει μόνο τον πράσινο πύργο, τις πολυτελείς κατοικίες και το εμπορικό κέντρο…

Το επενδυτικό σχέδιο της εισηγμένης προβλέπει την ανέγερση κι άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Μία από αυτές μάλιστα θα είναι και η πρώτη που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό.

Πρόκειται για το κτίριο που θα στεγάζει τέσσερα σωματεία ΑΜΕΑ (Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – ΣΑμΣΚΠ). Το έργο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται την Άνοιξη του 2022  και η ολοκλήρωση του αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό σε διεθνές επίπεδο κτίριο βιώσιμου σχεδιασμού και ο στόχος που τέθηκε εξαρχής είναι να ανταποκρίνεται απόλυτα και με σεβασμό στις ουσιαστικές και λειτουργικές ανάγκες των πολιτών ΑΜΕΑ  στους οποίους απευθύνεται.

Το έργο έχει περάσει μέσα από μια εξαιρετικά σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία σχεδιασμού και αδειοδότησης κατά την οποία η Lamda Development κατάφερε να υπερβεί πολλά εμπόδια και να προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του έργου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η ανάγκη μετατόπισης υφιστάμενου κεντρικού αγωγού απορροής όμβριων υδάτων που βρέθηκε στο χώρο. Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 και ολοκληρώνονται το Δεκέμβριο ενώ η μελέτη που εκπονήθηκε από τη Lamda έπρεπε να θεωρηθεί από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ως ενδεικτικά στοιχεία του πολύ μεγάλου όγκου μελετών και αδειοδοτήσεων αναφέρεται ότι απαιτήθηκαν πάνω από 10 μελέτες (μεταξύ άλλων βιώσιμου σχεδιασμού, μεταφοράς αγωγών, υψομετρική κ.α). Επίσης απαιτήθηκε επικοινωνία και συνεργασία με πλήθος φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα όπως ΚΑΣ, ΚΕΣΑ, Υπουργείο Υποδομών, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Υγείας, Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου, Αττικό Μετρό.

«Η ανέγερση ενός νέου κτιρίου για συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας, στο χώρο όπου θα αναπτυχθεί το Ελληνικό, αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του οράματος της Lamda ότι το Ελληνικό θα ωφελήσει όλη την Ελληνική κοινωνία», σχολιάζουν πηγές της εταιρίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
EBRD: Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στο joint venture με την Dimand
Ακίνητα |

Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στο joint venture με την Dimand από την EBRD

Από την ίδρυση της κοινοπραξίας το 2017, η EBRD έχει επενδύσει σε 5 έργα με πράσινη πιστοποίηση στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων γραφείων Piraeus Tower, Piraeus Port Plaza 2 και 3, του κτιρίου γραφείων Importex και του ξενοδοχείου Omonoia Moxy