Παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, και τις χθεσινές μεγάλες απώλειες, η Wall Street ξεκινά τον τελευταίο μήνα του έτους με ισχυρά κέρδη.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 34.699 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,09% χαμηλότερα στις 15.695 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,07% στις 15.706 μονάδες.

Η αγορά επαναξιολογεί την αλλαγή στάσης από την Federal Reserve, την οποία σηματοδότησε χθες ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ.

Σε κατάθεσή του στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, ο Πάουελ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στην επόμενη συνεδρίαση της Fed να εξεταστεί η επιτάχυνση του ρυθμού μείωσης του έκτακτου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων, αλλά και να αξιολογηθούν εκ νέου οι εκτιμήσεις για το ράλι του πληθωρισμού, το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί έως τα μέσα του 2022.

Η Goldman Sachs έχει προβλέψει ότι η Fed θα διπλασιάσει τον ρυθμό του tapering στα 30 δισ. δολάρια τον μήνα και θα πραγματοποιήσει την πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο.

Στο προσκήνιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης βρίσκονται οι μετοχές εταιρειών που επωφελούνται από το νέο άνοιγμα της οικονομίας, καθώς των ενεργειακών εταιρειών και των φαρμακοβιομηχανιών.

Ανοδικά, κινούνται σήμερα και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να επιστρέφει στο 1,5% μετά την πτώση κατά 8 μονάδες την Τρίτη.

Ευνοϊκά στο επενδυτικό κλίμα δρουν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την απασχόληση.

Οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα ανήλθαν σε 534.000, σύμφωνα με την έκθεση της ADP, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Dow Jones και ανέμεναν τη δημιουργία 506.000  θέσεων εργασίας. Υποχώρησαν όμως σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, που είχαν ανέλθει σε 570.000, αν και αναθεωρήθηκαν κατά 1.000 θέσεις λιγότερες.

Ο κλάδος της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας, που περιλαμβάνει μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και παρόμοιες επιχειρήσεις, ηγήθηκε των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, προσθέτοντας τις  136.000 από τις 424.000 θέσεις που προσέφερε ο τομέας των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street