Με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, απόρροια των τοποθετήσεων λόγω της αναδιάρθρωσης του MSCI, το Χρηματιστήριο έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξεως του 0,42%. Η τάση ήταν σταθεροποιητική, καθώς από το πρωινό άσχημο άνοιγμα και το ενδοσυνεδριακό -1,53%, σταδιακά επετεύχθη ανάρρωση και κόντρα στο γενικότερο βαρύ κλίμα διεθνώς.

Και μάλιστα, η αντίδραση από το χαμηλό της Παρασκευής στις 858 μονάδες έδειξε μια πρώτη αγοραστική διάθεση, με το επόμενο επίπεδο να βρίσκεται στην περιοχή των 830 μονάδων.

Ωστόσο, ο Δείκτης παραμένει σε αρνητικό έδαφος μετά τη βίαιη παραβίαση των 870 μονάδων στο sell off της Παρασκευής, ούτως ώστε να πρέπει να αναμένουμε τουλάχιστον μέχρι τις 885 ώστε να αξιολογήσουμε εάν και κατά πόσο ο κίνδυνος που προκαλεί το ενδεχόμενο lockdown εξαιτίας του Όμικρον θα επηρεάσει το ΧΑ.

Τα πρόσημα ήταν μικτά με 51 ανοδικές έναντι 65 πτωτικών, ενώ και στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση 11 στις 25 έμειναν θετικές.
Για τη συνέχεια, όλα φαίνεται να εξαρτώνται από τα ευρήματα σχετικά με τον βαθμό εξάπλωσης του νέου στελέχους.
Οι δηλώσεις του Powell για την επιθετικότερη μείωση του ρυθμού επαναγοράς ομολόγων επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, οπότε απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά πάνω στην ειδησεογραφία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News