Την αγορά ενός υπό ναυπήγηση ιαπωνικού πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax μεταφορικής ικανότητας 82.000 dwt ανακοίνωσε η Safe Bulkers.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι το πλοίο θα είναι πολύ αποτελεσματικό ενεργειακά (πληροί τις απαιτήσεις της «Φάσης 3» του δείκτη ενεργειακής αποδοτικότητας EEDI) και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2023. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά. Η Safe Bulkers συμπεριλαμβανομένης και αυτής της εξαγοράς έχει πλέον εννέα πλοία υπό παραγγελία στην Ιαπωνία, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Το βιβλίο παραγγελιών αποτελείται από τρία post-panamaxes και έξι kamsarmaxes. Ο Δρ Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία πρόσθεσε ένα ακόμη νεότευκτο στο υπάρχον βιβλίο παραγγελιών, με σχετικά κοντινή ημερομηνία παράδοσης για ιαπωνικά νεότευκτα πλοία.

Η Safe Bulkers ελέγχει ένα στόλο από 49 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, συμπεριλαμβανομένων των υπό ναυπήγηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα