Την αγορά ενός υπό ναυπήγηση ιαπωνικού πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax μεταφορικής ικανότητας 82.000 dwt ανακοίνωσε η Safe Bulkers.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι το πλοίο θα είναι πολύ αποτελεσματικό ενεργειακά (πληροί τις απαιτήσεις της «Φάσης 3» του δείκτη ενεργειακής αποδοτικότητας EEDI) και αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2023. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά. Η Safe Bulkers συμπεριλαμβανομένης και αυτής της εξαγοράς έχει πλέον εννέα πλοία υπό παραγγελία στην Ιαπωνία, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Το βιβλίο παραγγελιών αποτελείται από τρία post-panamaxes και έξι kamsarmaxes. Ο Δρ Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία πρόσθεσε ένα ακόμη νεότευκτο στο υπάρχον βιβλίο παραγγελιών, με σχετικά κοντινή ημερομηνία παράδοσης για ιαπωνικά νεότευκτα πλοία.

Η Safe Bulkers ελέγχει ένα στόλο από 49 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, συμπεριλαμβανομένων των υπό ναυπήγηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Καραμανλής – Πάιατ – Αμερικανικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Επικαιρότητα |

Αμερικανικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ με αντικείμενο την αξιοποίηση και την ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης και του λιμανιού της

ΤΑΙΠΕΔ – Προχωρά στην αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας
Λιμάνια |

Ξεκινά η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας - Ποιο το σχέδιο

Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης λιμένα (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης για 40 έτη